Bore nestaju, a koža ponovo sija, i što je najbolje, možete ga napraviti sami s veoma malo novca
Prirodni recepti za lepotu od davnina su bili omiljeni, prenosili su se s kolena na koleno jer su jednostavni, pristupačni i provereni vremenom.
Umesto da ulažu bogatstvo u kozmetičke tretmane i procedure, mnogi danas traže prirodne alternative kako bi zadržali mladolik izgled.
Jedan od tih trikova jeste i pravljenje kolagena kod kuće. A pravi hit među ljubiteljima prirodne nege je – pijenje domaćeg kolagena.
Kolagen je nerastvorljiv protein koji naše telo može samo da stvara. On sadrži tri ključne aminokiseline zaslužne za podmlađivanje kože, njenu čvrstinu i elastičnost.
Iako se domaći kolagen ne može u potpunosti porediti sa hidrolizovanim morskim kolagenom, i dalje donosi brojne benefite za kožu i zglobov, tvrdi blogerka Ana Stankjevič na Instagramu.
Kako se pravi domaći kolagen?
Za ovaj napitak potrebno je: sveže ceđeni sok od pomorandži (oko 400 g), 50 g želatina, jedna pomorandža za dekoraciju i zaslađivač po ukusu (stevija ili aluloza).
Postupak je jednostavan: iscedite sok, pomešajte ga sa želatinom i zaslađivačem i ostavite oko 15 minuta. Zatim smesu zagrejte dok se želatin potpuno ne rastvori. Dok je još topla, sipajte je u kalup i, ako želite, dodajte kriške pomorandže ili bobičasto voće. Kada se ohladi, dobićete osvežavajući, prirodni desert koji krije tajnu zategnute kože.
Na 100 g proizvoda ima oko 79 kalorija, 10 g proteina, 3 g masti i 18 g ugljenih hidrata.
Za dodatni efekat, kolagen možete unositi i kroz biljne čajeve, oni takođe pomažu da koža bude sjajna, čvrsta i elastična.
Bonus video:
Maja Volk - lepota nije samo za klinke