neodoljivo zadovoljstvo

Sitni kolači bez brašna i ulja, od samo 5 sastojaka: Recept za hrskave štanglice sa bademom koje se tope u ustima

Ovaj kolač je obavezan deo svake praznične trpeze 

Badem štanglice, ilustracijafoto: Shutterstock/Nina Firsova

Sezona slava polako počinje, a ona nam donosi bogatu slavsku trpezu i uživanju u svakojakim đakonijama za koje se domaćice odluče.

 

Kada je u pitanju slatki deo, uglavnom se pripremaju različite vrste sitnih kolača, koji zaista pružaju prekršt ideja i inspiracija.

 

Danas vam predstavljamo recept za štanglice sa bademom, koje se pripremaju veoma jednostavno i za koje će vam biti potrebno samo 5 sastojaka:

Sastojci:

 

  • 200 gr mlevenih badema
  • 200 gr šećera u prahu
  • 2 belanca
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 100 gr badema-  za dekoraciju

 

Priprema:

 

Umutite belanca sa limunovim sokom dok ne dobijete čvrst sneg.

 

Potom polako dodajete limunov sok, a onda i šećer u prahu. Na kraju umešajte mlevene bademe.

 

Na pek papir razvucite smesu u obliku pravougaonika, debljine oko 1 cm. Na vrh stavite cele bademe i lagano ih utinite.

 

Kolač sušite u rerni na 120 stepeni između 60 i 90 minuta dok ne postanu suvi.

 

Kada se ohlade, isecite ih kao štanglice.

 

BONUS VIDEO

 

ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept!