Najbolji recept za bujurdu, grčko predjelo.
Možda je letovanje u Grčkoj za ovu godinu završeno, ali zato tokom cele godine možemo da prizivamo miris i ukus ove zemlje spremanjem omiljenih đakonija.
U red posebnih, jednostavnih, a skroz upečatljivih jela spada bujurdi, koji je zapravo grčko predjelo koje će vas odmah vratiti u Grčku.
Za njegovu pripremu vam neće trebati mnogo vremena, a na vašem stolu će biti za samo 15 minuta.
Evo kako da napravite bujurdi, korak po korak.
Sastojci
- 100 gr fete
- 100 gr gaude
- 100 gr kozjeg sira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 paradajza
- 1 paprika
- 1 čen belog luka
- 1 ljuta papričica ljuta papričica
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice peršuna
Priprema:
Na šnite iseći paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve.
Vatrostalnu činiju premažite maslinovim uljem, pa ređati, paradajz, potom fetu, ljutu papričicu, gaudu, papriku, kozji sir i na kraju ponovo paradajz.
Odozgo posuti origano, peršun i iseckani beli luk.
Zagrejati rernu, pa peći 15 minuta na 200 stepeni.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept