ukusi grčke

Meze idealno za iznenadne goste: Recept za grčko predjelo gotovo je za samo 15 minuta i nećete moći da ga se zasitite

Najbolji recept za bujurdu, grčko predjelo.

Grčko predjelo bujurdufoto: Shutterstock/Sergii Koval

Možda je letovanje u Grčkoj za ovu godinu završeno, ali zato tokom cele godine možemo da prizivamo miris i ukus ove zemlje spremanjem omiljenih đakonija.

 

U red posebnih, jednostavnih, a skroz upečatljivih jela spada bujurdi, koji je zapravo grčko predjelo koje će vas odmah vratiti u Grčku.

 

Za njegovu pripremu vam neće trebati mnogo vremena, a na vašem stolu će biti za samo 15 minuta.

 

Evo kako da napravite bujurdi, korak po korak.

Sastojci

 

  • 100 gr fete
  • 100 gr gaude 
  • 100 gr kozjeg sira
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 paradajza
  • 1 paprika
  • 1 čen belog luka
  • 1 ljuta papričica ljuta papričica
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice peršuna

 

Priprema:

 

Na šnite iseći paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve.

 

Vatrostalnu činiju premažite maslinovim uljem, pa ređati, paradajz, potom fetu, ljutu papričicu, gaudu, papriku, kozji sir i na kraju ponovo paradajz.

 

Odozgo posuti origano, peršun i iseckani beli luk. 

 

Zagrejati rernu, pa peći 15 minuta na 200 stepeni. 

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

 

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept