Ako želite brzu poslasticu u kojoj se uživa svim čulima onda je ovo pravi recept za vas
Tokom toplih letnjih dana domaćice često pribegavaju slatkišima koji se brzo prave, kremasti su i jednostavni za pripremu. Jedna od njih je i limun torta, čiji fil je takav da će se istopiti čim dodirne vaša nepca.
Osim toga ona se sprema za tili čas i uspeva svima, pa čak i početnicima u kuhinji.
Isprobajte ovaj savršen dezert, obaradujte ukućane ili se pohvalite gostima koji često znaju da dođu nenajavljeni.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- rendana korica dva limuna
- 40 ml limunovog soka
- 120 ml vode
- 2 kašike šećera
- aroma limuna ili limunov sok
- keks po potrebi
- listići badema
- karamel sos
Priprema
- Narendajte koricu limuna i dobro ga iscedite.
- Sipajte u jednu činiju 400 ml slatke pavlake i 200 ml kondenzovanog mleka i dobro promešajte. Dodajte 40 ml limunovog soka i rendanu koru limuna i mešajte energično.
- U odvojenu činiju sipajte preostalih 100 ml slatke pavlake i umutite mikserom, pa prebacite to u prethodnu smesu i promešajte.
- U manju činiju sipajte 120 ml vode, šećer i aromu limuna ili limunov sok, pa promešajte.
- Na dno kalupa obloženog prijanjajućom folijom sipajte malo pripremljenog krema, pa lepo poravnajte špatulom. Umačite keks u mešavinu vode, šećera i limuna, pa ređjate preko ovog krema. Zatim nanesite novi sloj fila, opet keks i tako dok ne utrošite sav materijal.
- Pokrijte prozirnom volijom i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata.
- Kad izvadite, okrenite naopako i pospite listićima badema, pa prelijte karamel sosom.
U nastavku možete videti kako se korak po korak pravi ova preukusna torta sa limunom
Bonus video:
Zasladite se slaninom
( Glossy )