mmmm

Topi se u ustima & zove na još: Kremasti sutlijaš prema bakinom receptu kom nećete moći da odolite

Sutlijaš je jednostavan, a slasan slatkiš kojem se rado vraćamo.

Sutlijašfoto: Shutterstock/Africa Studio

Kada pokušavamo da se prisetimo ukusa koji nas podsećaju na detinjstvo, sutlijaš je sigurno jedan od njih.

 

Samo nekoliko sastojaka je potrebno da napravimo preukusan dezert.

 

Stoga vam danas predstavljamo sutlijaš prema bakinom receptu, kojem nećete moći da odolite.

Sastojci:

 

  • 2 dl pirinča
  • 1 l mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 8 kašika šećera
  • malo cimeta
  • prstohvat soli

 

Priprema:

 

Isperite dobro pirinač u nekoliko voda, a potom ga stavite u šerpu i nalijte vodom tek toliko da prekrije pirinač.

 

Staviti da se kuva i dodati prstohvat soli.

 

Kada voda provri, smanjite temperaturu i dolijte otprilike još jedan decilitar vode. Važno je da stalno mešate varjačom da se ne zalepi za dno šerpe i da ne zagori.

 

Kada voda uvri, postepeno dodavati mleko, nikako sve odjednom,već malo pomalo. I stalno mešati. Kako pirinač upije mleko, dolivajte.

 

Kada je pirinač skuvan i mleko se zgusnulo, dodajte šećer i vanilin šećer, promešajte još koji minut.

 

Pre nego što se poslužite, ostavite sutlijaš u poklopljenoj šerpi još desetak minuta da malo odstoji.

 

Staviti cimet po želji i uživajte.

 

BONUS VIDEO

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!