letnji specijalitet

Hrskave spolja, a iznutra – neodoljivo sočne & tope se u ustima: Slane rolnice od patlidžana spremne su očas posla

Ukoliko su vam svi stari i dobro oprobani recepti dosadili, vreme je da isprobate nešto novo i drugačije.

foto: Youtube / Printscreen / @AuberginenLiebe-o1s

Ove slane rolnice od patlidžana će vas oduševiti: spolja su neodoljivo hrskave, a iznutra pune ukusa i sočne.

 

Zasitne su i mogu se poslužiti kao doručak, ručak, užina ili večera. A najbolje od svega – spremne su u tren oka.

 

Sastojci:

 

  • Patlidžan
  • So
  • 20 g parmezana
  • Maslinovo ulje
  • Prezle
  • Crni biber po ukusu
  • 150 g kuvane šunke
  • 200 g mocarele

 

Priprema:

 

  1. Patlidžan isecite uzdužno na jednake kriške, zasolite i ostavite da odstoje 15 minuta. U jednu posudu sipajte prezle, biber, so i rendani parmezan i dobro umešajte. U drugu posudu sipajte maslinovo ulje.
  2. Ubrusima pokupite višak vode koju je pustio patlidžan, potom kriške patlidžana jednu po jednu mačite sa obe strane u maslinovo ulje, pa uvaljajte u prezle sa parmezanom. Poređajte po pek papiru na pleh i stavite na 200 stepeni oko 20 minuta u rernu.
  3. Za to vreme na kolutove nasecite šunku po izboru i mocarela sir. Na jednu krišku pečenog patlidžana stavite komad šunke, pa preko njega manji komad mocarele, te sve zajedno srolajte u rolnicu.
  4. Pecite rolnice 5 minuta u rerni na 200 stepeni i možete poslužiti. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?