Ukoliko su vam svi stari i dobro oprobani recepti dosadili, vreme je da isprobate nešto novo i drugačije.
Ove slane rolnice od patlidžana će vas oduševiti: spolja su neodoljivo hrskave, a iznutra pune ukusa i sočne.
Zasitne su i mogu se poslužiti kao doručak, ručak, užina ili večera. A najbolje od svega – spremne su u tren oka.
Sastojci:
- Patlidžan
- So
- 20 g parmezana
- Maslinovo ulje
- Prezle
- Crni biber po ukusu
- 150 g kuvane šunke
- 200 g mocarele
Priprema:
- Patlidžan isecite uzdužno na jednake kriške, zasolite i ostavite da odstoje 15 minuta. U jednu posudu sipajte prezle, biber, so i rendani parmezan i dobro umešajte. U drugu posudu sipajte maslinovo ulje.
- Ubrusima pokupite višak vode koju je pustio patlidžan, potom kriške patlidžana jednu po jednu mačite sa obe strane u maslinovo ulje, pa uvaljajte u prezle sa parmezanom. Poređajte po pek papiru na pleh i stavite na 200 stepeni oko 20 minuta u rernu.
- Za to vreme na kolutove nasecite šunku po izboru i mocarela sir. Na jednu krišku pečenog patlidžana stavite komad šunke, pa preko njega manji komad mocarele, te sve zajedno srolajte u rolnicu.
- Pecite rolnice 5 minuta u rerni na 200 stepeni i možete poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?
( Glossy, E.S. )