Ako uživate u keks tortama, ova voćna poslastica je nešto što se jednostavno ne propušta u vrelim letnjim danima.
Voćne torte najjednostavniji su način da se osvežimo tokom toplotog talasa, a kremasti slatkiši od limuna su bez premca u tome.
Danas vam predstavljamo recet za vrlo lagan dezert od nekoliko sastojaka, a za fil su vam potrebna samo tri: kondenzovano mleko, slatka pavlaka i limun, od kog ćete dobiti sok i koru.
Sastojci:
- keks po potrebi
- 2 kašike šećera
- 120 ml vode
- 1/2 litra slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- listići badema
- karamel sos
- 40 ml limunovog soka + još za umakanje keksa
- rendana kora dva limuna
Priprema
- U duboku činiju sipajte 400 ml slatke pavlake i kondenzovano mleko, pa dobro promešajte.
- Zatim u to sipajte 40 ml limunovog soka i rendanu koru limuna, pa dobro promešajte žicom.
- U drugu posudu sipajte preostalih 100 ml slatke pavlake i umutite mikserom, pa to pažljivo prebacite u prvu smesu.
- U odvojenu činiju sipate šećer, još malo limunovog soka i 120 ml vode i promešajte.
- Kalup za torte obložite prozirnom, prijanjajućom folijom, pa na to nanesite malo pripremljenog fila i poravnajte špatulom.
- Keks umačite u tečnost sa limunovim sokom, pa ređajte preko fila. Potom stavite novi sloj krema, poravnajte, ređajte keks umočen u razmućen limunov sok i ponavljajte dok ne potrošite materijal.
- Prekrijte providnom folijom, pa stavite u zamrzivač na dva sata.
- Kad izvadite, sklonite foliju, pre preklopite tacnom i okrenite kolač naopako dok sklanjate kalup. Pospite listićima badema, pa na kraju prelijte karamel sosom.
Priprema voćne sladoled-torte s limunom korak po korak
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?
( Glossy, T.S.R. )