Čizkejk-mafini s finom i laganom podlogom i osvežavajućim filom koji miluje nepca poslastica su koju svaki zaljubljenik u slatkiše mora da proba na proleće i leto.
Eloiz Hed, poznata londonska food blogerka, poznata je po praktičnim i brzim receptima, a pre nekoliko godina je skrenula mnogo pažnje mini-čizkejkovima koji su savršena zamena za klasične mafine.
Nazvala je ovu poslasticu mini-milioneri, a u pitanju je vrlo jednostavan recept s kojim je nemoguće pogrešiti.
Sastojci:
Za podlogu
- 200 g mlevenog keksa
- 90 g putera
Za fil
- 200 ml slatke pavlake
- 400 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 g karamela (koji ste napravili od šećera, slatke pavlake, maslaca i malo soli)
Za preliv
- 150 g crne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema
- Pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom, pa mesite dok smesa ne bude kompaktna.
- U odvojenoj činiji umutite slatku pavlaku dok ne bude penasta.
- U trećoj činiji pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i karamelom, pa mutite dok ne bude kremasto. Zatim u tu smesu umešajte šlag od slatke pavlake koji ste pripremili.
- Poređajte korpice za mafine u kalup, pa utisnite malo od smese za podlogu u svaku od njih i lepo pritisnite da bude ravno.
- Kašikom sipajte smesu za fil preko podlogica, pa stavite u frižider na 15 minuta da se stegne.
- Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, uz mešanje, pa prelijte preko mini-čizkejkova.
- Stavite u frižider na najmanje pola sata.
Mini-milioneri, čizkejk-mafini na brzinu
BONUS VIDEO
Domaće fetućine u Rašinoj kuhinji
( Glossy, T.S.R. )