Lagana varijanta salate koja osvežava i pruža sitost, a nije previše kalorična
Nekada nemamo ideju šta da spremimo za ručak, nekada nam se jede nešto lagano, što će nam dati energiju i snagu za naporan dan.
U tim trenucima sigurno nećete odabrati klasičan srpski ručak poput pasulja, punjene paprike ili sarmi, već nešto lagano, a ipak jako ukusno.
Ako ste u potrazi za jednim takvim obrokom onda će vas salata koja mnoge podseća na mimozu poptuno oduševiti i ispuniti sva vaša očekivanja.
Sastojci:
- 400 g makarona
- 5 kiselih krastavčića
- 250 g majoneza
- 250 g šunke
- 400 g pavlake
- 5 kuvanih jaja
- 200 g sira
Priprema:
- Skuvajte makarone (oko 10 minuta). Ocedite vodu.
- Skuvajte jaja i ostavite da se malo prohlade.
- Šunku, krastavce, jaja i sir izrendajte. Ostavite 2 žumanca sa strane jer ćete njima ukrasiti salatu.
- Pavlaku i majonez sjedinite u jednoj činiji i pripremite posudu u koju ćete da ređate sastojke za salatu.
- U vatrostalnu posudu sipajte makarone, pa sloj preliva od pavlake i majoneza. Zatim poređajte šunku, pa tanak sloj preliva. Jaja i kisele krastavce poređajte zajedno, pa opet tanak sloj preliva.
- Pospite tvrdim sirom i izmrvljenim žumancima.
Bonus video:
Tarator salata recept
( Glossy, Ilić Milica )