pravi specijalitet

Čokoladna torta s orasima gotova za tili čas: Za mešanje sastojaka potrebno je svega 5 minuta, a rezultat je – čarolija!

Savršena je za iznenadne goste, porodična okupljanja ili trenutke kada vam treba brza doza čokoladne sreće.

Ovo je recept koji jednostavno morate isprobatifoto: Youtube / Printscreen / @CookiesLara

Ako volite slatkiše, a nemate vremena za komplikovane recepte, ova čokoladna torta sa orasima biće vaš novi favorit!

 

Priprema je neverovatno jednostavna – sve sastojke samo izmešate, izlijete u pleh i stavite u rernu. Rezultat je sočna, bogata i mirisna poslastica koja se topi u ustima.  U nastavku pročitajte recept i pripremite ovu poslasticu za tili čas!

 

Sastojci

 

  • Jogurt ili pavlaka - 300 g
  • Jaja - 2 kom
  • Biljno ulje - 120 ml
  • šećer - 160 g
  • So - prstohvat
  • Pšenično brašno za sve namene - 250 g
  • Kakao prah - 50 g
  • prašak za pecivo - 7 g
  • Orasi (iseckan) - 100 g

Za glazuru

  • čokolada - 150 g
  • Mleko - 3-4 kašike
  • Biljno ulje - 2 kašičice
  • Orasi (ili mešavina oraha i lešnika) - 50 g

 

Priprema

  1. U jednoj posudi dobro pomešajte jogurt/pavlaku, jaja, ulje, šećer i so, u drugoj posudi brašno, prašak za pecivo i kakao, dodajte u prvu posudu i sve dobro sjedinite.
  2. Potom dodajte iseckane orahe, izmešajte pa sipajte ravnomerno smesu u okruglu dubljii pleh, prethodno prekriven pek papirom.
  3. Stavite u rernu na 180 stepeni i neka se peče oko 35-40 minuta.
  4. Pomešajte čokoladu, mleko i ulje i zajedno rastopite. Zatim u to dodajte mešavinu oraha i lešnika. Kada dobro promešate, prelijte sa svih strana pečeni kolač. Ostavite po želji da se ohladi i poslužite. Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova!