mmm tako ukusno

Može i ovako, preukusno je i brzo se sprema: Suve paprike punjene pasuljem su idealne za Svetog Nikolu (RECEPT)

Savršen spoj mirisne suve paprike daće ukus pasulju kakav do sada niste probali 

PAPRIKE PUNJENE PASULJEM SU ODLIČNE ZA SVETOG NIKOLU foto: Ivana Anusic/Shutterstock

Punjene paprike su specijalitet koji se jede tokom cele godine, pa ne iznenađuje činjenica da se one mogu praviti u mnogo različitih oblika, suve, sveže, pečene, ali i kao posne, sa povrćem, ili mrsne sa mesom. 

 

Ukoliko želite da za današnju slavu dodate još neko ukusno jelo ili ne idete na slavu pa spremate danas ručak ove paprike su odličan izbor.

 

Osim što se brzo spremaju veoma su ukusne i hranljive, a možete ih jesti nekoliko dana nakon što ih napravite.

Sastojci:

 

  • 500 g pasulja tetovca
  • 1,5 kg crvene paprike
  • 3 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 3-4 kašike ulja
  • 1 kašika crvene sitne paprike
  • začin od povrća, so, biber, peršun
PAPRIKE PUNJENE PASULJEM ZA SVETOG NIKOLU foto: Profimedia

Priprema:

 

Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći da odstoji. Prvu vodu u kojoj ste kuvali pasulj bacite. U drugu vodu dodajte glavicu sitno iseckanog crnog luka i malo začina od povrća i kuvati pasulj na tihoj vatri da se zrna ne raspadnu. Procediti pasulj i vodu sačuvati. Na malo ulja izdinstati sitno seckane 2 glavice crnog luka, dodati beli luk i sitne crvene paprike.

 

Na to staviti proceđeni pasulj, propržiti ga i dodati so i biber po ukusu i peršunov list. Doliti malo vode u kojoj se pasulj kuvao, samo malo da se razredi. Tako pripremljenim pasuljem puniti očišćene paprike koje treba malo posoliti iznutra. Stavljati paprike u veći pekač ili vatrostalnu posudu.

 

Ako vam je ostalo još pasulja staviti ga između paprika, preliti sa još malo tečnosti i malo ulja. Peći u rerni na 180 do 200 stepeni oko 1 sat. Gotovo jelo posuti peršunom. Prijatno!

 

Bonus video:

Lignje na morski način