superkremasta

Slana torta od pečenih paprika: Ideja za hladno slavsko predjelo koje će oduševiti vaše goste

Kada je slavska trpeza u pitanju, slane torte su nenadmašne za ljubitelje neočekivanih mešavina ukusa, a ovaj jesenji klasik s kiselom pavlakom i majonezom je jedna od njih.

Kremasta slana torta (ILUSTRACIJA)foto: Shutterstock / Fotosr52

Neizostavni deo slavske trpeze svakako su slane torte – kremasto, hladno predjelo kojem je teško odoleti!


Danas vam predstavljamo reept za jednu takvu slanu tortu, čija su glavna zvezda pečene paprike.

 

Ona je jednostavna za pripremu, vrlo lagana, pa neće opteretiti stomak pred slavski ručak, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a ukus je fantastičan.

Slana torta od pečenih paprika


Sastojci:

 

  • 6 pečenih paprika
  • 4 jajeta
  • malo brašna
  • so
  • prezle po potrebi


Za fil:

 

  • 250 g feta sira
  • 200 ml pavlake
  • 100 ml majoneza
  • nekoliko kiselih krastavaca
  • 1 kuvano jaje
  • 200 g šunke


Priprema

 

  1. Pečene i oceđene paprike (mogu i iz zamrzivača), malo posoliti, pa uvaljati u brašno, a potom u umućena jaja i prezle, pa ispohovati.
  2. Ispohovane paprike ostavite na kuhinjskom ubrusu da upije masnoću.
  3. Iseckajte sitno krastavčiće, šunku i jaje, pa to sjedinite sa izmrvljenim sirom, majonezom i pavlakom.
  4. Deo paprika poređajte po manjem kalupu za tortu, pa premažite filom i ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
  5. Na kraju namažite kiselom pavlakom i ostavite u frižideru do serviranja.

 

BONUS VIDEO

Komšiluk S01EP42