Kada je slavska trpeza u pitanju, slane torte su nenadmašne za ljubitelje neočekivanih mešavina ukusa, a ovaj jesenji klasik s kiselom pavlakom i majonezom je jedna od njih.
Neizostavni deo slavske trpeze svakako su slane torte – kremasto, hladno predjelo kojem je teško odoleti!
Danas vam predstavljamo reept za jednu takvu slanu tortu, čija su glavna zvezda pečene paprike.
Ona je jednostavna za pripremu, vrlo lagana, pa neće opteretiti stomak pred slavski ručak, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a ukus je fantastičan.
Slana torta od pečenih paprika
Sastojci:
- 6 pečenih paprika
- 4 jajeta
- malo brašna
- so
- prezle po potrebi
Za fil:
- 250 g feta sira
- 200 ml pavlake
- 100 ml majoneza
- nekoliko kiselih krastavaca
- 1 kuvano jaje
- 200 g šunke
Priprema
- Pečene i oceđene paprike (mogu i iz zamrzivača), malo posoliti, pa uvaljati u brašno, a potom u umućena jaja i prezle, pa ispohovati.
- Ispohovane paprike ostavite na kuhinjskom ubrusu da upije masnoću.
- Iseckajte sitno krastavčiće, šunku i jaje, pa to sjedinite sa izmrvljenim sirom, majonezom i pavlakom.
- Deo paprika poređajte po manjem kalupu za tortu, pa premažite filom i ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
- Na kraju namažite kiselom pavlakom i ostavite u frižideru do serviranja.
BONUS VIDEO
Komšiluk S01EP42
( Glossy, T.S.R. )