tako kremasta!

Ukusnija od ruske, gotova u nekoliko poteza: Kikiriki salata koja se služi kao predjelo na slavskoj trpezi

Ako želite da probate nešto drugačije kada je reč o pripremi predjela za slavski ručak, obavezno napravite laganu pileću kikiriki salatu.

Slavska salata: piletina u najkremastijem sosu od majoneza (ILUSTRACIJA)foto: Strakhov Sergey/Shutterstock

Kada je reč o kremastim salatama za svečane prilike, ruska salata je ubedljivo najpopularnija na našim prostorima, pa bez nje ne mogu da prođu obeležavanja krsnih slava, Božića i Uskrsa.


Postoji, međutim, mnogo recepata za slična predjela, koja su i ukusnija, a pripremaju se vrlo brzo i jednostavno.


Jedna od njih je kikiriki salata s piletinom, kojoj je teško odoleti, a potrebno je samo nekoliko sastojaka.

Sastojci:

 

  • pileće grudi
  • 3 kuvana jajeta
  • 5 kiselih krastavčića
  • 100 g pečenog kikirikija
  • 100 ml majoneza
  • 1 kašika ulja
  • so i biber po ukusu


Priprema

 

  1. Skuvajte otkoštenu piletinu i isecite je na tanke trake, skoro kao rezanca.
  2. Iseckajte kisele krastavce na tanke kolutove, pa pomešajte s mesom, a tome dodajte isečena kuvana jaja i mrvljeni kikiriki.
  3. Prelijte uljem i začinima, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte.


BONUS VIDEO

Nauči da praviš slavski kolač kao pravi profesionalac