nega i lepota

Za Kejt Bekinsejl vreme kao da je stalo – u 52. godini izgleda upola mlađe, a evo koje su tajne njene nege

Njena energija i izgled inspiracija su ženama širom sveta, jer je svojim načinom života postigla neverovatnu ravnotežu između lepote, zdravlja i vitalnosti.

foto: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Engleska glumica Kejt Bekinsejl proslavila je svoj 51. rođendan ovoga leta, a njen mladolik izgled ostavlja mnoge u neverici jer deluje kao da je u ranim tridesetim.

 

Kejt, koju smo imali priliku gledati u filmovima poput "Avijatičar", "Podzemni svet" i "Van Helsing", redovno se nalazi na listama najatraktivnijih žena sveta.

 

Za nju se kaže da je pravi primer kako se godine mogu "zaboraviti" uz disciplinu i posvećenost zdravlju, jer Kejt izgleda upola mlađe od svojih stvarnih godina.

 

Kejt Bekinsejl se ističe ne samo fizičkom lepotom već i izuzetnom inteligencijom — poznata je kao žena s jednim od najviših IQ-ova među holivudskim zvezdama (152), što joj je donelo nadimak "najpametnije glumice na svetu."

 

Iako nije potvrđeno da li je ta informacija u potpunosti tačna, jedno je sigurno: Kejt bira mudro kad je reč o načinu života i tretiranju sopstvenog tela.

 

Njen fitnes režim je rigorozan; trenira gotovo svakodnevno, kombinujući kardio vežbe, HIIT i jogu, što joj pomaže da ostane u top-formi.

 

Sa teretanom se ne rastaje čak šest dana u nedelji, a treninge odrađuje s posvećenošću i snagom. Njen trener Bred Siskind o tome svedoči:

 

– Ako propusti, ima dobar razlog. Jer u suprotnom daje sve od sebe.

 

Kejt pažljivo bira šta unosi u svoj organizam, stavljajući zdravlje na prvo mesto. Poznata je kao velika ljubiteljka zdrave i balansirane ishrane, što se odražava i na njen izgled — vitka figura, sjajna koža i zdrava kosa dolaze upravo kao rezultat promišljene ishrane.

 

– Trudim se da ne konzumiram šećer i rafinisane ugljene hidrate jer se zbog njih osećam veoma usporeno – rekla je jednom prilikom za Delish, objašnjavajući kako su proteini i povrće glavni deo njenog tanjira jer joj prijaju i daju energiju.

 

Iako je godinama bila vegetarijanka, Kejt je počela da jede ribu i piletinu na nagovor trenera koji ju je uverio da će joj ta promena doneti više energije. Prisećajući se rada na filmu "Perl Harbor", Kejt je priznala:

 

– Nisam imala dovoljno energije i trener s kojim sam tada sarađivala mi je rekao: ‘Moraš da počneš da jedeš piletinu i ribu’. Zato sam počela, i to mi je pomoglo.

 

 Sada zajedno sa svojom ćerkom Lili bira što je moguće posnije obroke, često s piletinom, ribom i brokolijem, koje svi obožavaju.

 

Još jedan ključan element njenog načina života je izbegavanje alkohola.

 

– Osećam njegove efekte veoma brzo, tako da ne mogu da popijem ni čitavu čašu bilo kog alkoholnog pića – otkrila je.

 

Umesto toga, uživa u čaju i vodi, što joj pomaže da zadrži energiju i koncentraciju tokom dana, bez kofeina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslušajte trenera Dženifer Lopez