najbolje za ženu

OTKRIVAMO ZAŠTO JE NEOVADIOL LINIJA BRENDA VICHY VAŠ IDEALAN SAVEZNIK ZA NEGU KOŽE U MENOPAUZI

0

Menopauza je životno doba svake žene kada je potrebno da se oseća dodatno osnaženo i sigurno u svojoj koži. Kako i pored toga živeti kvalitetno, edukuje nas brend Vichy povodom obeležavanja svetskog dana menopauze 18. Oktobra.

Milica Gacin, ambasadorka Vichy linije Neovadiol u Srbiji
Milica Gacin, ambasadorka Vichy linije Neovadiol u Srbijifoto: Promo

 

Da li znate da svake godine 25 miliona žena prođe kroz menopauzu?

 

Menopauza je prirodan proces i individualno iskustvo svake žene i iako se o njoj danas zna više i govori otvorenije nego pre, menopauza uglavnom izaziva negativne asocijacije. Prvo što pada na pamet su talasi vrućine, dobijanje na kilaži, nesanica. Međutim, tokom peri i postmenopauze dešavaju se i brojne promene na koži, gde se između ostalog mogu javiti hiperpigmentacijske fleke, zbog čega je potrebno posebno prilagoditi negu kože.

 

Kada je u pitanju nega kože, razumevanje hormonskih promena kroz koje prolaze žene na kraju reproduktivnog perioda podstaklo je francuski dermokozmetički brend Vichy, pionira u području nauke o ekpozomu – nauke o spoljnim i unutrašnjim faktorima koji utiču na zdravlje i izgled kože, da razvije posebne formulacije za ovu životnu fazu. Tako je nakon više decenija istraživanja posebno posvećenog proučavanju menopauze i potrebama žena, kao i njihovoj koži u ovom životnom dobu, nastala Neovadiol linija proizvoda.

 

Vichy Neovadiol Anti-Dark Spots krema SPF50 50ml
Vichy Neovadiol Anti-Dark Spots krema SPF50 50mlfoto: Promo

ZAŠTO JE SPF VAŽAN U MENOPAUZI?

 

Često čujemo da je SPF faktor najvažniji korak anti-age rutine, međutim u menopauzi je zaštita od sunca naročito važna, jer se i bore i pege pojačavaju pod dejstvom UV zraka. Hormonske oscilacije u ovoj fazi života žene dovode do smanjene proizvodnje kolagena i slabijeg zadržavanja vlage. Kao rezultat toga, koža gubi čvrstinu, postaje suva i istanjena, a bore su sve izraženije, dok se istovremeno smanjuje broj pigmentnih ćelija, koje se u starosti drugačije grupišu i tako nastaju tamne mrlje koje često narušavaju samopouzdanje.

 

Studija koja je obuhvatila 42 žene od 45-65 godina u trajanju od šest nedelja, potvrdila je trostruku efikasnost Neovadiol kreme za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja SPF50:

  • 41% manje bora*
  • 26% blistaviju kožu*
  • 11% čvršću kožu**

 

*metod samoprocene

** analiza pomoću instrumenta dermal torque, 4 sata nakon jednokratne upotrebe

 

ZBOGOM HIPERPIGMENTACIJSKIM FLEKAMA

 

Neovadiol krema za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja SPF50 sadrži prošireni kompleks aktivnih sastojaka za rešavanje svih problema starenja kože u menopauzi. Proxylan, ekstrakt semena sene, omega 3, 6 i 9 masne kiseline, hijaluronska kiselina i mineralna Vichy vulkanska voda nadoknađuju gubitak lipida, ublažavaju bore i učvršćuju kožu. UV zaštita širokog spektra preventivno deluje na pojavu novih pega i bora, niacinamid koji posvetljuje pege, a specijalni sedefasti pigment čini da one budu manje vidljive.

 

PROTOKOL ZA NEGU KOŽE U NEKOLIKO KORAKA

 

Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Serum
Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Serumfoto: Promo

Neka prvi korak u vašoj nezi kože u postmenopauzi bude nanošenje par kapi Neovadiol MENO 5 BI-seruma, koji odgovara svakoj fazi menopauze. Kao drugi korak u jutarnjoj nezi nanesite Neovadiol kremu za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja sa SPF50+. i spremni ste za dnevne aktivnosti. Noć je rezervisana za bogatu negu, te budite sigurni da nakon Neovadiol MENO 5 BI-seruma nanesete hranjivu noćnu negu za čvrstinu kože u postmenopauzi.

Ukoliko ste u još u perimenopauzi, „prelaznom periodu“ koji karakterišu neredovni ciklusi, talasi vrućine i smanjena elastičnost kože, posle Neovadiol MENO 5 BI-seruma ujutru nanesite Dnevnu negu za gustinu i punoću kože u perimenopauzi a kao zaštitu od sunca Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF 50+. Uveče koristite noćnu negu za gustinu i obnovu kože u perimenopauzi.

 

NEMA PAUZE U MENOPAUZI

 

Neke žene lepršaju kroz menopauzu bez problema, ali većina doživljava neke simptome u rasponu od blagih do teških i za mnoge žene ovaj prirodan proces predstavlja vreme anksioznosti i problema.

 

Milica Gacin, ambasadorka Vichy linije Neovadiol u Srbiji
Milica Gacin, ambasadorka Vichy linije Neovadiol u Srbijifoto: Promo

Umesto da se žene izoluju, brend Vichy stvorio je zajednicu žena koje će da se oslone jedna na drugu, da podele iskustva i učine da se međusobno osećamo manje same, a više osnažene, jer menopauza je životni period svake žene koji zahteva podršku u prevazilaženju promena i izazova. Milica Gacin, ambasadorka Vichy linije Neovadiol u Srbiji, ističe da je upravo menopauza životno doba kada „živi svoje najbolje godine“.

 

U Facebook grupi "NEMA PAUZE U MENOPAUZI" sa preko 8 hiljada članica, žene iskreno razgovaraju o svojim iskustvima i traže savete kako da se suoče s promenama. Pitanje koje ih sve zanima jeste: Zašto bismo pravile pauzu u menopauzi? Pozivamo vas da podelite svoja iskustva u ovoj grupi, da se redovno brinete o sebi i da ne dozvolite da vas išta poremeti.

 

Oslonite se na zajednicu, iskustva i savete drugih žena – ili upravo vi budite dnevna doze podrške koja je nekome potrebna – te nastavite da živite život punim plućima jer - nema pauze u menopauzi.

 

Za više preporuka posetite Vichy platformu posvećenu menopauzi, a uz savete stručnjaka i adekvatnu negu uživajte u putovanju kroz još jedno poglavlje u vašem životu zvanom menopauza.

Više informacija o proizvodima, kao i Vichy asortimanu potražite na sajtu vichy.rs.

 

[1] HIIK. (1996). The demography of menopause. Maturitas, 23(2), 113-127

makonda-tracker