Ako tražite nešto drugačije, a podjednako ukusno i dekorativno, ova salata je pravi izbor!
Praznici su idealna prilika da unesemo nešto novo i neobično na našu trpezu, a slavska salata je uvek omiljeni deo svakog obroka.
Umesto klasične ruske, francuske ili engleske salate, ovog puta vam predstavljamo Dansku salatu koja kombinuje osvežavajuće i bogate ukuse.
Ova kremasta kombinacija dimljenog lososa, kiselih krastavaca i jabuka osvojiće sve goste na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 300 g kuvanog krompira
- 200 g dimljenog lososa
- 3 tvrdo kuvana jaja
- 1 srednja crvena jabuka
- 100 g kiselih krastavaca
- 150 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 1 kašičica senfa (po izboru)
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
- Skuvajte krompir u ljusci, a zatim ga oljuštite i isecite na kockice srednje veličine. Ostavite da se potpuno ohladi. Dimljeni losos isecite na tanke trake ili kockice, prema vašem ukusu. Kuvana jaja oljuštite i isecite na kolutiće ili grublje komade.
- Oljuštite jabuku i isecite je na sitne kockice. Možete je blago pokapati limunovim sokom da ne potamni. Iseckajte ih na sitne kockice i dodajte u smesu.
- U činiji pomešajte kiselu pavlaku, majonez i senf. Po ukusu posolite i pobiberite. Dobro sjedinite sve sastojke da dobijete glatku, kremastu masu.
- U veću činiju stavite krompir, losos, jaja, jabuke i krastavce. Prelijte smesom od pavlake, majoneza i senfa. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. Pustite da salata odstoji barem sat vremena u frižideru pre serviranja, kako bi se ukusi lepo sjedinili.
- Pre serviranja, pospite svežim peršunom ili koprom za dodatnu svežinu i dekorativni efekat.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pileće bajadere i urnebes salata
( Glossy, E.S. )