"To je trebalo da bude neka od nas"

Sestre i ona su godinama imale iste košmare: Potresna ispovest Sindi Kraford o najvećoj traumi u životu

Kada je imala samo devet godina, čuvena manekenka doživela je strašan gubitak, a potom se godinama borila sa osećajem krivice što je uopšte živa.

Sindi Kraford ima dve sestre, a brata je izgubila kao detefoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Sindi Kraford, manekenka koja je obeležila devedesete, jedna je od poznatih dama koja ne priča mnogo o svom privatnom životu, ali je jednom prilikom napravila izuzetak kako bi se osvrnula na najteži deo svog života.


Kako je ispričala prilikom gostovanja u podkastu Kelly Corrigan Wonders ranije ove godine, ona je odrastala u porodici u kojoj je dugo priželjkivan dečak.


Odrastala je sa sestrama Kris i Danijel, dok je njen otac Danijel Kraford maštao da ima i sina.

Njena majka Dženifer donela je potom na svet sina Džefrija kada je Sindi imala šest godina, a tri godine kasnije dečak je umro od leukemije. Kako je priznala u pomenutom podkastu, nakon smrti brata ju je mučio osećaj krivice što je on otišao, a ona preživela.

 

Sindi Kraford imala je 9 godina kad je njen mlađi brat umrofoto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Moj tata je želeo dečaka, a četvrto dete je bio dečak i mislim da od toga potiče mnogo krivice – priznala je manekenka i dodala da nije bila jedina.


To je "krivica preživelog" koja se javlja kod druge dece, naročito zato što smo znale da je tata stvarno hteo dečaka. Mislile smo "To je trebalo da bude neka od nas" – priznala je Sindi. – To je tako čudno, godinama smo moje sestre i ja imale iste noćne more, da je trebalo da to bude neka od nas.


Manekenka je u trenutku kada je izgubila mlađeg brata imala samo devet godina, a kaže da je zbog svega morala da potraži pomoć psihoterapeuta.

 

Sindi Kraford ima dve sestre, a brata je izgubila kao detefoto: @MALIBUUSTARS YOUTUBE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako je istakla, psihoterapeutkinja ju je u jednom trenutku pitala šta joj je bilo potrebno da čuje u to vreme, a nije joj rečeno. Ona je shvatila – bile su to utešne reči majke da su roditelji ipak ispunjeni jer imaju nju i njene sestre.


Moja mama to ne bi znala da kaže, imala je samo 26 godina i upravo je izgubila dete, ali mi je trebalo da kaže: "Da, mi smo tužni što je Džef umro, ali smo i toliko srećni što ste vi ovde" – priznala je Sindi.


Ona se prisetila i kako niko u školi nije pominjao ništa kada je ponovo počela da izlazi iz kuće posle bratovljeve smrti, osim jednog dečaka koji ju je pitao da li je istina to što je pročitao u lokalnim novinama.

 

BONUS VIDEO

Simonida Milojković u emisiji Realna priča