mmm, tako kremasto

Brzinska čokoladna torta sa lešnicima: Ne morate da palite rernu, a toliko je kremasta da se svaki zalogaj topi u ustima

Toliko je ukusna da ćete sledeći put da napravite duplu meru 

ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA foto: Shutterstock / Profimedia New Africa

Ako volite kremaste torte koje se brzo prave i ne zahtevaju da provedete pola dana pored šporeta onda će vas ova definitivno oduševiti. S njom ćete uštedeti na vremenu, a dobićete pohvale od svih koji je budu probali.

 

Savršen spoj čokolade i lešnika čini da se probude sva čula i otvori apetit, a kore su toliko sočne da će se jednostavno topiti čim ih stavite pod nepca.

Za ovu savršenu brzu tortu vam je potrebno:

 

 

  • 1 pakovanje tamnih korica za tortu
  • 3 pudinga sa ukusom čokolade
  • 10 kašika secera
  • 2 vanilina šećera
  • 1l mleka
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 200 g pečenog lešnika
  • 200 g mlečne čokolade
  • 400 ml čokoladnog mleka
  • 2 krem šlaga sa ukusom vanile
  • 200 ml kisele vode
PREUKUSNA BRZINSKA TORTA SA LEŠNICIMA foto: Shutterstock/Natalia Hanin

Priprema:


Od 1l mleka odvojite 200ml i u njemu razmutite puding. Ostatak stavite u šerpu, dodajte šećer i prokuvajte. Zatim dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. 

 

Sklonite sa vatre i u vruće dodajte maslac i čokoladu, mutite mikserom dok se ne otopi. Zatim dodajte samlevene lešnike. Izmešajte.

 

U drugu posudu umuitite šlag sa kiselom vodom. Filujete tortu tako što stavite koru, prelijete čokoladnim mlekom, pa stavite crni fil, pa šlag, pa opet kora, čokoladno mleko, crni fil, šlag i tako dok ne potrošite. 

 

Filom premazati celu tortu u krug, i dekoristati odozgo po želji. 

 

Bonus video:

Recept za sremačke salčiće