U potrazi ste za brzim i ukusnim slanim zalogajem?
Ove krofne bez kvasca idealno su rešenje za sve koji žele savršeno meko testo sa slanim punjenjem koje se topi u ustima.
Njihova priprema traje samo nekoliko minuta, a rezultat su mirisne i hrskave krofne koje će osvojiti svakoga.
Savršene su za doručak, užinu ili posluženje gostima!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 200 g grčkog jogurta ili pavlake
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- Ulje za prženje
Predlozi za punjenje:
- 100 g sitnog sira (feta ili krem sir)
- 50 g seckane šunke ili kulena
- 1-2 kašike seckanog peršuna ili mladog luka (po želji)
Priprema:
- U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i jaje. Dodajte grčki jogurt (ili pavlaku) i zamesite mekano, glatko testo.
- Testo razvaljajte na debljinu od oko 1 cm i izrežite krugove pomoću čaše. Na svaki drugi krug stavite malo sira i šunke, a zatim ga poklopite praznim krugom testa i lagano pritisnite rubove kako bi se zatvorili.
- U šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite krofne s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
- Slane krofne poslužite tople, same ili uz jogurt, pavlaku ili omiljeni sos.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Tradicionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )