ČIK JOJ ODOLITE

Slasna pica pita gotova u nekoliko poteza: Za doručak ili večeru, brže i ukusnije domaće pecivo nećete naći (RECEPT)

Pecivo je uvek dobra ideja kada vam treba brz i zasitan obrok, a ovaj neodoljivi rolat pravi se veoma jednostavno.

Pica pita od domaćeg testafoto: AS Foodstudio/Shutterstock

Pica je s razlogom popularna širom sveta, a postoji mnogo varijanti ukusnih peciva inspirisanih čuvenim italijanskim specijalitetom.

 

Jedan od načina da postignete prepoznatljiv ukus pice jeste i domaća pica pita, odnosno pica rolat koji se pravi od testa za picu i sočnog nadeva.

 

Recept koji vam danas predstavljamo je vrlo jednostavan, od svega nekoliko sastojaka, a priprema se za tili čas.

Sastojci:

 

 

  • 1/4 šolje tople vode (300 ml)
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/3 šolje brašna (420 grama)
  • 400 g salame po izboru
  • 300 g kačkavalja
  • 200 g kečapa
  • 4 jajeta
  • malo origana
  • čaša kisele pavlake


Priprema

 

  1. U malo vode razmutite suvi kvasac i šećer, pa ostavite oko pet minuta. Potom dodajte brašno i so i ostatak vode, zamesite i ostavite da odstoji 15 minuta, pa premesite i razvucite oklagijom u obliku pravougaonika.
  2. Umutite jaja s pavlakom, pa tom mešavinom namažite testo. Zatim pospite ravnomerno kečap i malo origana.
  3. Preko svega narendajte kačkavalj i salamu, pa zavijte u čvrst rolat.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25-35 minuta.

Kad bude pečeno, secite na komade debljine 2 centimetra.

 

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?