njena tajna

Kako se hrani Demi Mur, pa u 62. godini izgleda kao u dvadesetim? Njen režim ishrane definitivno nije za svakoga

Otkako smo je gledali u "Duhu" i "Nepristojnoj ponudi", Demi Mur je na svim listama najlepših žena sveta, a to se ne menja ni danas, kada je glumica u šezdesetim. Kako joj to polazi za rukom?

Demi Mur na Kanskom festivalu 2024.foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Holivudska glumica Demi Mur već decenijama spada u najcenjenije žene u njenom poslu i obeležila je neka od najuspešnijih ostvarenja, a ovih dana promoviše svoj novi film "Supstanca", koji je premijerno prikazan na 77. Kanskom festivalu.


Demi igra ženu koja na 50. rođendan gubi posao i biva opsednuta starenjem, pa se okreće serumu koji stvara njenu "mlađu, lepšu i savršenu" verziju.


I dok svi pričaju o uzbudljivom filmu koji će bez sumnje obeležiti 2024, neizbežno je primetiti da Demi ne izgleda kao da ima brige kakve more njenu junakinju. Ona će uskoro proslaviti 62. rođendan, a i dalje spada u najlepše žene planete i mnogi kažu da je "zaleđena" u vremenu.

To Demi Mur, ipak, nije palo s neba: glumica ulaže mnogo truda da sačuva mladolik izgled, a često se spekuliše da koristi i pomoć estetskog hirurga.

Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: Matthew Rettenmund / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: Doug Peters / PA Images / Profimedia
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: EPA-EFE/ANDRE PAIN
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Demi Mur u novembru slavi 62. rođendan FOTO: Photopress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bio to slučaj ili ne, činjenica je da glumica vredno trenira, pridaje veliki značaj kardio treningu, bavi se bikram jogom i pazi šta jede, a nedavno je pričala o trudu koji je ulagala da smrša nakon rođenja drugog deteta, tokom snimanja filma "Nepristojna ponuda".


Kako se hrani Demi Mur?


Prema pisanju portala MailOnline, Demi Mur sledi sirovu vegansku ishranu, kojom obiluju voće i povrće, a u velikoj meri su zastupljene mahunarke.

 


Takođe, preferira da unosi što manje prerađene hrane.


Kako piše Healthline, režim sirove veganske ishrane diktira da "hranu treba jesti potpuno sirovu ili zagrejanu na temperaturama 40-48°C.


Ovakva ishrana je prilično popularna u Holivudu i nju primenjuju Gvinet Paltrou i Megan Foks, ali je u pitanju dijeta koja definitivno nije za svakoga.

 

Postoje neke navodne koristi, poput toga što eliminiše prerađevine i hranu s visokim udelom masti, koje su povezane s višim rizikom od gojaznosti, dijabetesa tipa 2 i bolesti srca.

 

Demi Mur uskoro slavi 62. rođendanfoto: Photopress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, studija objavljena 2023. u medicinskom listu Clinical Nutrition Open Science pokazala je da "sirova veganska ishrana s više od 90% sirove hrane ne može da se preporuči za duži period zbog nedostataka miktronutrijenata i srodnih komplikacija".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život