Malo drugačiji način pripreme dovešće vas do takvog uživanja u svakom zalogaju da će ova pita od sada biti često na vašoj trpezi
Pite, gibanice, projice... Sve su to jela koja često spremamo za doručak ili večeru i koja, ma koliko ukusna bila, ponekad dosade.
Ako ste primetili da ai vaši ukućani slabo jedu ove slane pikanterije vreme je da krenete da ih spremate po malo dugačijem receptu.
Umesto klasične pite spremite ukusne mini frulice sa sirom koje su spolja hrskave, a unutra šupljikave i mekane toliko da ćete se jednostavno oduševiti.
Potrebno je:
- 450 g sira
- 2 čaše kiselog mleka
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 500 g tankih kora za pitu
- malo susama
Priprema:
U posudi umutite sir, kiselo mleko, prašak za pecivo i so. U šolju pomešajte ulje i mleko. Otvorite kore, raširite, pa na svaku namažite po malo preliva od mleka i ulja, pa odozgo dve kašike smese od sira i jaja.
Razmažite lepo po celoj kori. Malo savijete na unutra krajeve, pa urolate u frulicu. Gledajte da ne bude previše široko, bolje je uže i ne pritiskajte rukama, već samo lagano rolate kako bi vazuh ostao unutra. Zbog toga pita bude spolja hrskava, a unutra meka i vazdušasta.
Frulice ređajte na pleh koji ste podmazali ili na koji ste stavili pek papir. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Izvadite gotovu pitu, poprskajte malo vode da malo omekani, pa kad se prohladi secite i uživajte.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Recept za pitu iz snova