Oduševićete se jednostavnošću pripreme i savršenim rezultatom koji ćete dobiti u kratkom roku!
Ako tražite brz i jednostavan recept, ove univerzalne kiflice bez jaja su savršen izbor!
Njihova priprema traje svega 15 minuta, što ih čini idealnim rešenjem za sve koji nemaju puno vremena, a žele ukusan zalogaj.
Bez obzira da li ih punite slanim ili slatkim nadevom, ove kiflice su mekane, ukusne i lako prilagodljive vašem ukusu.
Sastojci:
- brašno 600 g
- pola kockice svežeg kvasca
- mleko 200 ml
- gusti jogurt 200 ml
- ulje 100 ml
- so 1,5 kašičica
- šećer 1 kašičica
- prašak za pecivo 1 kesica
Premaz:
- kašika otopljenog putera
- 3 kašike mleka
Priprema:
- U toplom mleku rastvoriti šećer, pa potom sveži kvasac. Zatim u jednu posudu sipajte brašno, so, prašak za pecivo, jogurt, ulje i prethodno u mleku nabubreli kvasac.
- Mešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu, pa potom umesite rukama na brašnjavoj površini, te podelite na jednakih 5 delova. Svaki od njih umesiti kružno, pa podeliti na po 8 trouglova.
- Trougliće rolajte rukama od najšireg ka najužem delu i učvrstite krajeve kada dobijete oblik kiflica.Po želji, kiflice možete filovati slatkim ili slanim punjenjem pre nego što ih zamotate.
- Poređajte ih na pleh prekriven pek papirom i napravite premaz od putera i mleka, pa ih odozgo premažite.
- Stavite da se peku na 190 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali
( Glossy, E.S. )