ipak, na kraju su se spojili

Voleo ju je mnogo pre Dajane i saznao tužnu istinu: Okrutno pismo kojim je Kamila slomila Čarlsovo srce na komade

Iako je subina spojila Kamilu i Čarlsa III, njihova ljubav na početku bila je mnogo komplikovanija nego danas.

Kraljica Kamila i kralj Čarls su prošli dug put do ostvarenja svoje ljubavifoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kraljica Kamila i kralj Čarls III danas možda jesu u srećnom braku, ali u svojoj mladosti doživeli su i mnoge brodolome i imali slomljena srca jedno zbog drugog.

 

Današnji kralj i kraljica sreli su se u svojim dvadesetim godinama, pre svojih prvih brakova, a njihova ljubav, čini se, bila je sudbonosna.

 

Čarls i Kamila bili su u vezi i ludo zaljubljeni jedno u drugo, ali rastali su se kada je tad 24-godišnji Čarls otišao na turneju s kraljevskom mornaricom.

 

Tokom tog vremena, primio je, kako se navodi, "okrutno" pismo od Kamile. Naime, napisala mu je da je prihvatila prosidbu od Endrua Parkera Boulsa, oficira straže koji je bio njen momak od kasnih šezdesetih godina, s prekidima i pomirenjima.

 

Kraljevska autorka Peni Džunor pisala je o tom pismu u knjizi o Kamili "Vojvotkinja: Neispričana priča".

 

 Pisala je Čarlsu i sve mu sama rekla. Slomila mu je srce. 

 

Par se tada rastao i oboje su se venčali i dobili decu s drugim partnerima, a, naravno, za Čarlsa je to bila stidljiva dvadesetogodišnjakinja Dajana Spenser, dok je on tada imao 32 godine.

 

 

Džnurnor ističe da je slomljeni princ podelio to da svojim prijateljima i porodicom, pokazujući pisma od jednog do drugog.

 

— Delovalo mu je posebno okrutno što je nakon tako srećne i mirne veze sudbina odredila da potraje samo 6 meseci.

 

Kao i Čarls, i Kamila je dobila dvoje dece, a Čarls je bio jedan od kumova njenom sinu Tomu. Kada se Kamila razvela od Endrua posle 21 godinu braka, tek tada se zvanično pomirila sa sadašnjim kraljem. 

 

Čarls i Kamila na svom venčanjufoto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Današnji kralj i kraljica su obelodanili svoju veridbu 2005. godine, a iste godine su se i venčali. Samom venčanju nije prisustvovala kraljica Elizabeta jer su oboje bili razvedeni, ali došla je na kasniju proslavu. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?