morate probati

Ukusan i hranljiv doručak gotov je za 15 minuta & topi se u ustima – spoj hrskave slanine i kremastog sosa osvaja sve

Sprema se brzo i lako, a pravi je užitak za sva čula.

Najukusniji doručak koji ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @cooking_haru

Koliko puta vam se dogodilo da u žurbi ne stignete da jedete pre posla ili jednostavno spremite adekvatan doručak za poneti?

 

Bilo da najvažniji obrok u danu pripremate za sebe ili nekog od svojih najmilijih, ono što je izuzetno važno jeste da bude ukusan i hranljiv, a da priprema ne oduzima mnogo vremena.

 

Delikates koji spaja hrskavi prepečeni hleb sa najfinijom slaninicom i 3 kremasta sosa miluje sva čula, a garantovano će vas držati sitima!

 

Sastojci:

 

  • 2 kriške hleba
  • 4 jaja, mleko, šećer, so
  • 6 kriški slanine
  • 2 kriške sira
  • Sos 1: puter, mleveni beli luk, majonez, med, peršun
  • Sos 2: kondenzovano mleko, majonez
  • Sos 3: Sriracha sos, majonez

 

Priprema:

 

  1. Umutite jaja u jednoj posudi, zatim dodajte po pola kašike soli i šećera i 6 kašika mleka, pa sve dobro promešajte. Na tihoj vatri zagrejte ulje u tiganju pa ulijte jaja.
  2. Mešajte ih tako da ne zagore ni sa jedne strane, kajganu možete podeliti na tri jednaka dela. Kada je gotovo sklonite, sa na isti tiganj stavite slaninu da se dobro zapeče sa svih strana.
  3. Za prvi sos u jednu posudu sipajte otopljenih puter 30g, zatim 1,5 kašiku meda, 2 kašike majoneza, 1.5 kašiku mlevenog belog luka i 1 kašiku peršuna i sve dobro pomešajte.
  4. Za drugi sos pomešajte po dve kašike majoneza i kondenzovanog mleka.
  5. Za treći sos dobro pomešajte po kašiku sirača sosa i majoneza.
  6. Odvojite dve kriške hleba, pa obe odozgo premažite prvim sosom, pa stavite na tihu vatru na tiganj tako da se strana sa sosom zapeče, pa potom i druga, sa malo topljenog putera na dnu tiganja.
  7. Svako parče presavijte po pola na sredini, premažite drugim sosom po jednoj i trežćim po drugoj polovini, zatim stavite jedan list tost sira, prženu slaninu i kajganu preko.Polijte odozgo sosom broj 2 i peršunom. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za najlepši gulaš