da li ste znali?

Trebalo je da dobije drugo ime i promenili su odluku u poslednji čas: Kako je Kejt Midlton htela da nazove Džordža?

Princ Džordž je najstarije dete princa i princeze od Velsa i naslednik trona u budućnosti, te je morao da ponese "kraljevsko" ime.

Princeza Kejt i princ Vilijam s tek rođenom bebom Džordžemfoto: EPA/ANDY RAIN

Princ Džordž je drugi u liniji naslednika trona, kao najstarije dete princa Vilijama od Velsa, koji je prvi na redu, a postaće kralj nakon smrti svog oca, kralja Čarlsa III. 

 

Rođen je 22. jula 2013. godine, a nazvan je, punim imenom, Džordž Aleksander Lui i formalno je poznat kao princ Džordž od Velsa.

 

Svako od ovih imena je dato u čast nekom članu britanske kraljevske porodice, a uprkos tome što je omaž mnogim važnim ljudima, isprva je trebalo da bude potpuno drugačije.

 

Naime, princeza Kejt, navodno, htela je da nazove sina drugačije, ali u poslednji minut je doneta drugačija odluka.

 

Samo ime Džordž je počast kralju Džordžu VI, ocu kraljice Elizabete II, 

a uz to je to i srednje ime kralaj Čarlsa. Još neke slavne osobe nazvane Džordž jesu princ Džordž Vilijam od Hanovera, Džordž I od Grčke i princ Džordž od Danske.

 

Lui je dato u čast Luiju Mauntbatenu, rođaku princa Filipa, koji je tragično ubijen na svojoj jahti, i takođe je to jedno od Vilijamovih srednjih imena.

 

Kraljevska stručnjakinja Kejti Nikol tvrdi da je princeza Kejt zapravo želela da sina nazove Aleksander, a ime Aleksandra je takođe i srednje ime kraljice Elizabete.

 

Princ Džordž umalo da ne dobije to ime, po kom ga danas svi znajufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

 Insistiralo se na tome da par ne sazna pol bebe, a prijatelji bliski paru tvrde da je i Vilijam hteo iznenađenje. 

 

Iz nekog razloga, Vilijam i Kejt su se predomislili i dete ipak nazvali Džordž.

 

Iako je Kejt sumnjala da čeka dečaka i mnogo joj se svidelo ime Aleksandar, nisu bili jasno odlučili kako će nazvati prvo dete — objasnila je Nikol, a ostalo je dobro poznato.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!