preminula u 90. godini

Pamtimo je isključivo u poznim godinama, a bila je lepotica bez premca! Kako je u mladosti izgledala Megi Smit?

Iako smo je zapamtili najpre u ulogama baka, Megi Smit je šezdesetih godina bila prava zavodnica u Holivudu.

Megi Smit aktivno i uspešno glumila je nekoliko decenijafoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dama (titula dame, prim. aut.) Margaret Megi Smit, jedna od najcenjenijih britanskih glumica, zvezda filmova o Hariju Poteru i serije "Dauntonska opatija" preminula je, navode njeni sinovi Tobi Stivens i Kris Larkin u emotivnom saopštenju.

 

Preminula je mirno u bolnici, rano jutros, u petak, 27. septembra. Bila je osoba koja je držala do prviatnosti, a na kraju je bila okružena porodicom i prijateljima – navode oni. – Ostavila je iza sebe dvojicu sinova i petoro unučadi koja je vole i koji su očajni zbog gubitka izvanredne majke i bake.

 

Megi Smit imala je neverovatan život, koji su obeležile ljubavne priče kakve se retko kome dese, a profesionalno je bila jedna od najostvarenijih i najdugovečnijih holivudskih glumica.

 

Ukupno je šest puta bila nominovana za Oskara, a pet puta je osvajala nagradu BAFTA, uz šta ima i tri Emija i tri Zlatna globusa, pa se opravdano smatra jednom od najboljih i najpoštovanijih glumica na svetu.

 

Megi Smit se glumom bavi još od svojih dvadesetih godina, tačnije od 1957. godine, i u mladosti je zabeležila mnogo značajnih uloga. U "Otelu" je igrala rame uz rame sa slavnim Lorensom Olivijeom, a ova rola donela joj je nominaciju za Oskara za sporednu žensku ulogu.

 

Iako je danas mahom pamtimo u ulogama baka, ona je u mladosti bila lepotica bez premca. Pogledajte kako je izgledala Megi Smit kao devojka:

 

FOTO: M.G.M - Album / Album / Profimedia
FOTO: JT Vintage / Zuma Press / Profimedia
FOTO: Northcliffe Collection/ANL / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Peđa Bjelac o iskustvu sa snimanja Harija Potera