poznati naslednici

Ko su sinovi legendarne Megi Smit? Jednog znate iz filma o Džejmsu Bondu, dok je drugi pravi umetnik ispred i iza kamere

Slavna glumica preminula je danas u 90. godini, a malo ko je znao da su baš oni njeni sinovi.

Sigurno niste znali da su baš oni njeni sinovifoto: EPA/ANDY RAIN

Svet je danas ostao bez jednog od najvećih glumačkih dragulja – legendarna britanska glumica Megi Smit preminula je u 90. godini.

 

Njena dugovečna karijera, koja je obuhvatila više od šest decenija, ostavila je neizbrisiv trag na filmsku, televizijsku i pozorišnu scenu.

 

I dok milioni njenih obožavalaca širom sveta tuguju, nasleđe Megi Smit nastavlja da živi kroz njene sinove koji su, baš poput svoje majke, uspeli da se istaknu u svetu umetnosti, ali na nešto drugačiji način.

 

Kristofer Stivens – talentovani scenarista i pisac

 

Sa svojim prvim suprugom poznatim britanskim glumcem Robertom Stivensom Megi je dobila dva sina.

 

Stariji Kristofer Stivens rođen je 1967. godine i svoju karijeru izgradio je ne ispred kamere, već iza nje. Njegova strast za pisanjem i scenaristikom oblikovala ga je kao talentovanog scenaristu i autora, posebno u britanskoj televizijskoj industriji.

 

Postao je poznat po svom radu na brojnim serijama, ali i kao pisac biografija. Njegova dela često ističu kompleksne ljudske priče, prikazane kroz britansku kulturu i istoriju.

 

Kris Larkin je stariji sin Megi Smitfoto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

U tamošnjim krugovima poznat je po talentu da piše sa dozom britanskog humora i pronicljivosti, što ga je učinilo cenjenim autorom. Iako nije krenuo majčinim stopama u glumi, njegova kreativnost i oštroumnost u pisanju pokazuju da umetnički dar Megi Smit teče kroz njegove vene.

 

Tobi Stivens – glumac i pozorišni reditelj

 

Mlađi sin Tobi rođen je 1969. godine i odlučio je da sledi majčin primer, postavši uspešan glumac i pozorišni reditelj.

 

Najpoznatiji je po svojoj impresivnoj karijeri u britanskom pozorištu, ali i po brojnim ulogama na televiziji i filmu.

 

Njegova uloga kao Gustav Grejvs u čuvenom filmu o Džejmsu Bondu, "Umri drugi dan" iz 2002. godine, donela mu je međunarodnu prepoznatljivost.

 

Tobi je glumio u filmu "Džejn Er" 2006.foto: BBC - Album / Album / Profimedia

Međutim, pozorište je mesto gde Tobi istinski briljira. Njegov rad sa "Kraljevskom Šekspirovom kompanijom" (RSC) donela mu je hvalospevne kritike, a njegova interpretacija Šekspirovih junaka, kao što su Hamlet i Rikard III, potvrdila je njegov status jednog od vodećih pozorišnih glumaca u zemlji.

 

Pored glume istakao se i kao reditelj, fokusirajući se na produkcije u londonskom Vest Endu, gde je stekao reputaciju inovativnog i strastvenog stvaratelja.

 

Nasleđe koje živi dalje

 

Megi Smit je kroz svoju decu prenela ljubav prema filmu, ali na specifičan i autentičan način. Njeni sinovi, iako su se otisnuli različitim putevima u svetu umetnosti, nastavljaju da grade ime koje je njihova majka pažljivo negovala decenijama.

 

Kristofer kao pronicljiv pisac i scenarista, Tobi kao strastveni glumac i reditelj, osvetljavaju različite aspekte kreativne industrije, svako na svoj način.

 

Megi Smit nastaviće da živi kroz svoja i dela svojih sinovafoto: Profimedia

Megi Smit bila je mnogo više od glumice – bila je majka koja je podržavala snove svoje dece i podsticala ih da istraže sopstvene talente. Njena smrt ogroman je gubitak za svet umetnosti, ali zahvaljujući njenim sinovima, deo te magije nastaviće da živi dalje.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Naš slavni glumac igrao je u filmu Hari Poter