ukusnija nego ona iz pekare

Bez jaja, kora i margarina: Slatka pita punjena čokoladnim kremom priprema se za 10 minuta & topi se u ustima

Za sve ljubitelje kremastih poslastica ova čokoladna pita je savršena poslastica koja se prosto topi u ustima.

Ukusna čokoladna pita koja se lako pripremafoto: Printscreen/Youtube/Ricette dolci

Ako volite čokoladne pite, ovo kremasto savršenstvo je idealan izbor za lagano pripremljenu poslasticu u kojoj ćete uživati.

 

Sastojci:

 

za čokoladni krem

  • 70 gr šećera
  • 30 gr kukuruznog skroba (gustina)
  • 350 ml mleka
  • 100 gr crne čokolade

 

  • 280 gr brašna
  • 100 gr šećera
  • 80 ml suncokretovog ulja
  • 120 gr niskomasnog grčkog jogurta
  • 8 gr praška za pecivo
  • ekstrakt vanile

 

Priprema:

  1. U loncu ili šerpici umešajte šećer, gustin i mleko, dobro sjedinite ručnom mutilicom i stavite da se kuva u puding. Dodajte crnu čokoladu u zgusnutu smesu i sjedinite mutilicom. 

  2. U posebnoj vanglici sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte jogurt, ulje, vanilu i lepo razradite testo rukama. Podelite na dve loptice i jednu stavite u kesu za zamrzivač i stavite na 10 minuta u frižider.

  3. U namašćen kalup (24cm) stavite prvu lopticu testa, pa je fino rukama rastanjite dok ne popuni dno kalupa.

  4. Sipajte čokoladni puding, pa onu lopticu izvadite iz frižidera i razmrvite testo preko poput krambla. Ivicu donjeg testa "savijte" ka unutra. Pospite čokoladne dugmiće po vrhu.

  5. Pecite 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 

  6. Ostavite da se ohladi i pospite, po želji, šećerom u prahu.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za piletinu koja budi sva čula