Ako želite da napravite nešto što će vam sigurno napuniti stomak i zadovoljiti čula, a ne mesi vam se testo za kiflice, obavezno probajte ovaj brzi recept.
Uvek je dobro imati u kuhinji lisnato testo, zahvaljujući kom očas posla možemo da imamo ukusno i zasitno pecivo na stolu, a postoji mnogo načina da ga iskoristimo.
Ušuškane jabuke u testu jedan su od recepata na kojima ćete nam biti zahvalni, kao i lagani i tako slatki lažni ekleri, a lisnato testo je uvek dobar spoj sa slanim nadevom i sirom.
Jedna od mogućnosti jesu ove superbrze rolnice, slani "pužići" s mnogo sira i krem sirom, koje mogu da naprave najneveštije ruke.
Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 300 g krem sira
- 2 čena belog luka
- 200 g feta sira
- 100 g tvrdog sira (može čedar) + još 50 g za posipanje
- 20 g peršuna
- 1 jaje
Priprema
- U jednoj posudi pomešajte krem sir i izgnječen beli luk, pa to namažite na lisnato testo. Pospite usitnjenim feta sirom, pa rendanim tvrdim sirom.
- Preko svega dodajte sitno seckan (svež) peršun, pa počnite da rolate testo s jednog kraja na drugi dok ne dobijete čvrst rolat.
- Secite nožem tako dobijete osam "pužića",a možete i na više, ali pazite da ne sečete pretanko kako nadev ne bi ispao.
- Umutite jedno jaje i njim premažite sve komade filovanog testa, pa pospite rendanim tvrdim sirom po izboru.
- Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pogledajte kako se prave brze rolnice od lisnatog testa.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako da testo brže naraste?