odmah znaju šta se sprema

Šifra od 4 reči kojom Kejt Midlton poručuje deci da su u nevolji: Obožava nestašluke, ali kad pređu granicu – reaguje

Princezi od Velsa je drago kada se njeni mališani, koji žive sasvim drugačijim životom nego njihovi vršnjaci, ponašaju kao obična deca, ali ukoliko preteraju, ona ima svoj način da im ukaže na problem.

Princ Džordž, princ Lui i princeza Šarlot sa roditeljima princem Vilijamom i Kejt Midltonfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kejt Midlton, princeza od Velsa, ponosna je mama troje dece, koja se uvek u javnosti ponašaju onako kako se očekuje od članova britanske kraljevske porodice i prema protokolu.


Tek ponekad princ Lui zapleše ili pravi smešne izraze lica dok su njegova starija sestra princeza Šarlot i brat princ Džordž u svakom trenutku na visini svog zadatka.


Kako je ovaj trio počeo sve češće da dolazi na javne događaje, parade i svečanosti, očigledno je da su deca Kejt Midlton i princa Vilijama odlično obučena za ponašanje na ovim skupovima.

Njihovi roditelji obično kroz smeh gledaju sitne nestašluke tipične za decu, ali ukoliko Džordž, Šarlot i Lui pređu granicu, navodno će im se njihova majka obratiti posebnom "šifrom".

 

Princ Džordž, princ Lui i princeza Šarlot sa roditeljima princem Vilijamom i Kejt Midltonfoto: EPA / JONATHAN BRADY / POOL

Kada se princ Lui loše ponašao na Platinastom jubileju pokojne kraljice, na primer, isplazivši jezik prema svojoj majci, Kejtinu reakciju su pohvalili timovi stručnih komentatora – primetio je kraljevski biograf Tom Kvin.


Očigledno je koristila tajnu šifru da smiri decu, kao što ponekad čini jednostavno kaže: "Hajde da napravimo pauzu" – ističe Kvin. – ako je objasnio jedan njihov bivši zaposleni, deca znaju da ove reči imaju veću težinu nego što mi možemo da zamislimo.

Imajući to u vidu, Kejt navodno ne brine previše o njihovom ponašanju jer joj je drago kad vidi da su njena deca ipak samo deca.


Lui je energično dete i očigledno nije mogao da obuzda svoje uzbuđenje što je bio na javnom događaju – kaže izvor za OK.


BONUS VIDEO

Šta je kralj Čarls rekao Vilijamu na krunisanju?