tužno

Bila je njihov stub i oslonac: Priča Marjane Karić, žene koja je prerano napustila svoju porodicu

Porodica Karić ostala je bez žene koja je bila veliki oslonac, a uz to se istakla svojim radom u mnogim sferama.

Članovi porodice Karićfoto: KurirTV

Porodica Karić u zvaničnom saopštenju podelila je tužnu vest da je preminula članica porodice Karić, supruga Zorana Karića,  Marjana Karić. 

 

Marjana Karić biće sahranjena na beogradskom Novom groblju, gde su se okupili njeni najbliži, porodica i prijatelji. Među članovima porodice tu su bili Bogoljub sa suprugom Milankom, Dragomir i Hafa, Goran i Simon, kao i Bojan Karić i Danijela Karić sa suprugom Ivanom Mileusnićem.

 

Kako pišu domaći mediji, tu se našla i Ana Bekuta, koja je bila dobra prijateljica sa Marjanom.

 

Marjanu su nazvali i stubom porodice Karić, a ona je sa svojim suprugom Zoranom Karićem dobila četvoro dece – Jefimiju, Anu, Vladana i Dušana, koji su joj podarili i unuke. 

 

 

Ko je bila Marjana Karić?

 

Marjana je bila osnivač novinske kuće Jefimija Pres, u okviru koje su izlazila četiri mesečnika – Jefimija, Porodica, Klasika i Mobkom.

 

Bila je član Upravnog odbora Fondacije Braća Karić i predsednik njenog ogranka u Beču. Pravnik po struci, ali njena interesovanja i delovanja bila su više okrenuta primenjenim umetnostima, izdavaštvu i humanitarnom radu. Naročito uspešno se bavila dizajnom tekstila, pa je tako njen dezen u svili pod nazivom Kosovski boj svojevremeno izazvao veliku pažnju stručne javnosti.

 

 

Rođena je u Peći 3. novembra 1952. godine u patrijarhalnoj porodici. Marjana Karić je autorka kuvara "Kosovsko-metohijska trpeza", u kom je objavila stotine recepata sa Kosova i Metohije.

 

 

Bonus video

Bogoljub Karić u svojoj vili u Herceg Novom