saveti poznatih

Kako je Adel izgubila 45 kilograma? Bila je najkrupnija pevačica na svetu, a onda je smršala do neprepoznatljivosti

Slavna pevačica doživela je neverovatnu transformaciju.

Pevačica se od mladih dana borila sa viškom kilogramafoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Pevačica Adel (36) prošla je kroz neverovatnu transformaciju, izgubivši preko 45 kilograma i impresionirajući fanove širom sveta svojim novim izgledom.

 

Od jedne od najkrupnijih dama na svetskoj javnoj sceni došla je do statusa jedne od najpoželjnijih i to u vrlo kratkom vremenskom periodu.

 

Šarmantna Britanka naglasila je da je ključ njenog mršavljenja bila promena načina života, uz poseban fokus na zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

 

Kog režima ishrane se Adel pridržavala?

 

Kako bi svoju kilažu dovela do željene brojke, pridržavala se tzv. Sirtfud dijete, koja se zasniva na namirnicama bogatim sirtuinima, kao što su kelj, borovnice, kurkuma i zeleni čaj, a u kombinaciji sa unosom niskokaloričnih jela.

 

Nakon što je smršala, Adel je prestala sa režimima ishrane i počela da se hrani raznovrsno, ali umereno. Ničega se ne odriče, ali se trudi da brzu hranu ne jede više od jedanput nedeljno.

 

Kako izgleda Sirtfud dijeta?

 

Ova dijeta traje tri nedelje, a podeljena je u dve faze.

 

Adel je nekada vodila nezdrav životfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prva faza: Podrazumeva da se ograničite na tri zelena soka koja sadrže kelj, rukolu, peršun, celer, zelenu jabuku, sok limuna i zeleni čaj + jedan obrok zasnovan na istoj grupi namirnica. Na taj način u danu u sebe unosite 1000 kalorija. Naredna četiri dana pijete po dva zelena soka i jedete dva zelena obroka u danu, čime dnevno unosite 1500 kalorija.

 

Druga faza: Ovo je faza održavanja koja traje 14 dana. Tokom dve nedelje potrebno je jesti tri Sirtfud obroka tokom dana i jedan Sirtfud zeleni sok.

 

Trening je sastavni deo Adeline svakodnevnice

 

Uz dijetu, Adel je u svoju rutinu uvela i redovno vežbanje, koje je obuhvatalo intenzivne treninge snage, kardio vežbe i pilates.

 

Takođe, sarađivala je sa poznatim ličnim trenerima koji su joj pomogli da postigne cilj, a sve to uz smanjenje stresa i posvećenost sopstvenom zdravlju.

 

Od svih treninga, vežbe snage su pevačici ubedljivo omiljene, a to je potvrdio i njen trener Greg Miel.

 

– Bilo je sve jače, fizički i psihički. Zaista se okrenula pokretu, a posebno treningu snage. Toliko je bila uključena u to da je počela da radi duple sesije – istakao je on.

 

Adel je naglasila da joj je bilo važno da se oseća dobro iznutra, a ne samo da izgleda vitko, te je proces mršavljenja za nju bio pre svega put ka boljem mentalnom zdravlju i samopouzdanju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Adel u Minhenu