nije baš svaki dobar

Ovaj savet nikako nemojte primeniti: Ovaj trik sa Tik Toka doslovno može da uništi vašu veš-mašinu

Na Internetu se može pronaći mnogo raznih, vrlo efiksanih i sjajnih saveta za čišćenje uređaja po kući, ali nisu svi baš toliko dobri 

TRIK ZA ČIŠĆENJE MAŠINE ZA VEŠ KOJI NE TREBA ISPROBAVATI foto: Shutterstock / Dmitry Kalinovsky

Od kako je nastao Tik Tok je postao mesto gde se mogu pronaći brojni saveti za uređenje doma, spremanje hrane, čišćenje kuće i tome slično.

 

Na njemu razni ljudi dele trikove pomoću kojih uspevaju da na lakši i jednostavniji način obave razne kućne poslove, a oni koji se tiču održavanja uređaja poput mašine za sudove i veš su naročito popularni.

 

Upravo jedan takav osvanuo je na ovoj društvenoj mreži i slobodno se može reći, izazvao mnogima više štete nego koristi.

On ima preko 4 miliona pregleda, a TikToker @alanalpc, takođe poznat kao Messi SAHM, deli šokantni video koji otkriva delove svoje mašine za pranje veša koji nikada nisu očišćeni.

 

Na snimku se vidi kako uklanja pregrade unutar mašine za pranje veša - lopatice koje pomeraju vodu i vašu odeću dok se mašina okreće.

Međutim, drugi TikTokeri i stručnjaci za čišćenjeupozoravaju da bi praćenje ovih saveta moglo oštetiti vašu mašinu i koštati vas stotine ili čak hiljade dinara, a moglo bi čak dovesti i do toga da morate da je zamenite novom.

 

TikToker En Rasel, koja deli savete o čišćenju i hakove sa svojih 2,6 miliona pratilaca, upozorila je svoju publiku da se pregrade u mašinama za pranje veša  „ne skidaju“.

 

Dr Garet Naj, mikrobiolog i voditelj programa za medicinske nauke, ponovio je Enino upozorenje.

TRIKOVI S TIK TOKA KOJI NISU DOBRI foto: Shutterstock/photopixel

- Pregrade unutar vaše mašine za pranje veša mogu se začepiti i smanjiti efikasnost vaše mašine za pranje veša, međutim, pregrade vaše mašine za pranje veša su izuzetno krhke - objasnio je pa je dodao:

 

- Pregrade se lako mogu oštetiti, pa je uvek preporučljivo potražiti pomoć profesionalca kada čistite unutrašnje delove bilo kog električnog uređaja, posebno vaše mašine za pranje veša.

 

Naj preporučuje da mašinu za pranje veša čistite mesečno kako biste održali najbolji nivo čistoće i objašnjava:

 

- Glavne oblasti na koje treba da se fokusirate prilikom čišćenja mašine za pranje veša su bubanj, zaptivka na vratima, fioka i filteri.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Anastasija Ražnatović se vratila na društvene mreže