nije skupo

Zaboravite na otrovne hemikalije: Moćno sredstvo za uklanjanje kamenca iz tuš kabine bez ribanja

0

Ne želite da se trujete opasnim isparenjima od skupih i štetnih hemikalija ovo će vam biti od koristi 

TUŠ KABINA SE ČISTI ZA TILI ČAS UZ POMOĆ SIRĆETA I DETERDŽENTA ZA SUDOVE
TUŠ KABINA SE ČISTI ZA TILI ČAS UZ POMOĆ SIRĆETA I DETERDŽENTA ZA SUDOVE foto: Shutterstock / Voyagerix

Ukoliko i vi u svom domu imate tuš kabinu koja je cela od stakla znate da uklanjanje dosadnog kamenca može da bude mukotrpan i stvarno naporan posao.

 

Da biste ubrzali proces čišćenja pribegavate skupim hemikalijama, koje osim što crpe vaš kućni budžet takođe mogu da imaju negativne efekte na vaše zdravlje.

 

Ipak, ne treba da očajavate. Postoji način da se kamenac ukloni na jednostavan način, a sve što vam treba verovatno već imate u svojoj kuhinji.

Potrebno je:

 

  • belo obično alkoholno sirće
  • deterdžent za sudove

 

Stručnjak za čišćenje Džejden Koplend iz Velike Britanije objašnjava kako da bez muke očistite tuš kabinu s ovim pripravkom.

 

- Najbolje domaće sredstvo za čišćenje tuš kabina je mešavina belog sirćeta i običnog deterdženta za sudove. Tako je jednostavno i lako, a vrlo učinkovito! Nikada više nećete morati da kupujete sredstva za čišćenje u prodavnici - kaže kopelend.

 

ČIŠĆENJE TUŠ KABINE S SIRĆETOM I DETERDŽENTOM ZA SUDOVE
ČIŠĆENJE TUŠ KABINE S SIRĆETOM I DETERDŽENTOM ZA SUDOVEfoto: FotoDuets/Shutterstock

Postupak:

 

U bocu sa raspršivačem sipajte sirće, a zatim u njega dodajte nekoliko kapi deterdženta za sudove. Tim prirpavkom isprskajte zidove tuš kabine i ostavite nekoliko minuta da stoji, a zatim uzmite suđer i sa grubom stranom dobro istrljajte.

 

Nakon toga isprite tuš kabinu i kamenac će nestati očas posla. Ako je kabina baš mnogo zapuštena možete ponoviti postupak više puta i sigurno je da ćete je vratiti u provobitno stanje.

 

Bonus video:

Kako klima može da utiče na vaše zdravlje?

 

makonda-tracker