Ukoliko volite uštipke i ne želite da ih pržite u ulju ovaj recept će vas raspametiti
Domaćice su nekada za pripremu ukusnih delicija koristile samo one sastojke koje su već imale u svojoj kuhinji. Budući da se uštipci mogu jesti i slatki i slani i prazni i punjeni oni su često bili na meniju.
Upravo zbog toga su nastale razne varijante ovog preukusnog specijaliteta od testa.
Jedan od njih, onaj zdraviji, sprema se gotvo isto kao i ostali, ali je postupak pečenja drugačiji... Ovo su uštipci iz rerne, a vi pogledajte kako da ih spremite svojim ukućanima.
Sastojci:
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- kašičica soli
- 10 g praška za pecivo
- 400 g pšeničnog mekog brašna
Priprema:
U posudu izmrvite sir, pa dodajte jaje, zatim jogurt, brašno, prašak za pecivo i so. Umestite testo a onda ga razoklagijajte na oko 1 cm debljine i isecite na kocke ili romboide. Ređajte ih u podmazan pleh, a potom svaki zarežite odozgo i premažite sa mešavinom mlake vode i ulja.
Peći na 200C oko 25 minuta. Kad ih izvadite jedite dok su topli jer tada su najlepši.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće