uređenje doma

Ulepšajte svoj vrt i tokom jeseni! 3 vrste ukrasnog cveća koje uspevaju zimi obojiće vaš dom najlepšim tonovima

Jesen i zima ne moraju biti sezona u kojoj vaša bašta gubi svoj šarm!

Vaša cvetna bašta može zasijati i tokom hladnijih mesecifoto: Paula Savelius-Kontinen/Shutterstock

Iako hladniji meseci često donose sumorniji pejzaž, postoje ukrasne biljke koje ne samo da preživljavaju u ovim uslovima, već unose živost i boje u vaš prostor.

 

Ove tri prelepe biljke, sa svojim raskošnim nijansama, ne samo da će oplemeniti vaš vrt tokom jeseni i zime, već će ga i pripremiti za prolećni procvat, nastavljajući da oduševljavaju i tokom leta.

 

Uživajte u čarima baštovanstva tokom cele godine uz biljke koje svojim bojama i otpornim karakteristikama prkose hladnoći!

 

1. Koralni zvončić "Sugar plum"

 

Ova biljka ima jarko ružičaste listove koji pružaju dugotrajnu boju i koristan kontrast drugim biljkama, posebno travama. Veoma je izdržljiva čiji životni vek se broji u godinama.

 

2. Persijska ciklama

 

Poreklom iz istočnog Mediterana, Persijska ciklama daje divno cveće do prvih jakih mrazeva. Nastaviće da cveta tokom zime u zaštićenim baštama ili skrovištima kao što je trem. Neke biljke nose cveće sa slatkim mošusnim mirisom.

 

3. Nebeski bambus

 

Nebeski bambus (Nandina domestica 'Fire Power') daje boju tokom cele godine. Njegovi listovi su žuto-zeleni leti, a zatim postaju jarko crveni kada se temperatura hladi u jesen. Male biljke mogu se jeftino kupiti za jesenju postavku, a zatim ponovo koristiti kao trajne baštenske biljke.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma