recept

Smuti se za minut & sve je iz jedne činije: Zapečeni pirinač iz rerne, idealan kad vam se ne jede meso

Ako vam se ne prljaju sudovi, u jednoj vatrostalnoj smutite sve sastojke i imate fantastičnu i nutritivno bogatu večeru.

Zapečeni pirinač je uvek dobra opcija za obrok bez mesa ili kao prilog mesufoto: aonip/Shutterstock

Kada vam dosadi da dugo spremate ručak, ne stoji vam se pored šporeta, već biste radije da "smućkate" nešto brzo i zdravo, isprobajte recept za zapečeni pirinač.

 

Potrebna vam je samo jedna vatrostalna činija u kojoj ćete spremiti ceo obrok, sipate potrebne sastojke, stavite da se zapeče... I gotovo!

 

Dobili ste ukusan i hranljiv obrok, a ako baš volite meso ili ribu, možete ga poslužiti i kao prilog.

 

Takođe, sastojke možete kombinovati i prilagođavati kako vama odgovara i u zavisnosti od toga šta imate i volite da jedete.

 

Sastojci:

 

  • 100g pirinča
  • 120g kukuruza (iz konzerve)
  • 120g crvenog pasulja (iz konzerve)
  • 100g crvenog luka
  • 200ml paradajz sosa
  • 200ml vode
  • začini po izboru: suvi začin, biber, so, kurkuma...

 

Priprema:

 

  1. Sipajte pirinač u činiju.
  2. Dodajte pasulji kukuruz, pa naseckani crveni luk.
  3. Ulijte paradajz sos.
  4. Vodu pomešajte sa začinima po želji, pa prelijte hranu u činiji i sve lepo promešajte.
  5. Po želji narendajte i kačkavalj.
  6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40min.

Bonus video

Recept za pileća krilca sa pivom