Ako vam se ne prljaju sudovi, u jednoj vatrostalnoj smutite sve sastojke i imate fantastičnu i nutritivno bogatu večeru.
Kada vam dosadi da dugo spremate ručak, ne stoji vam se pored šporeta, već biste radije da "smućkate" nešto brzo i zdravo, isprobajte recept za zapečeni pirinač.
Potrebna vam je samo jedna vatrostalna činija u kojoj ćete spremiti ceo obrok, sipate potrebne sastojke, stavite da se zapeče... I gotovo!
Dobili ste ukusan i hranljiv obrok, a ako baš volite meso ili ribu, možete ga poslužiti i kao prilog.
Takođe, sastojke možete kombinovati i prilagođavati kako vama odgovara i u zavisnosti od toga šta imate i volite da jedete.
Sastojci:
- 100g pirinča
- 120g kukuruza (iz konzerve)
- 120g crvenog pasulja (iz konzerve)
- 100g crvenog luka
- 200ml paradajz sosa
- 200ml vode
- začini po izboru: suvi začin, biber, so, kurkuma...
Priprema:
- Sipajte pirinač u činiju.
- Dodajte pasulji kukuruz, pa naseckani crveni luk.
- Ulijte paradajz sos.
- Vodu pomešajte sa začinima po želji, pa prelijte hranu u činiji i sve lepo promešajte.
- Po želji narendajte i kačkavalj.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40min.
Bonus video
Recept za pileća krilca sa pivom
( Glossy, M.R. )