teško mu pada povratak u sad

Otišao u Britaniju da sahrani ujaka, pa tamo ostao: Novi potez princa Harija još jednom pokazao za čim najviše žudi

Nakon što je u najvećoj tajnosti stigao u Ujedinjeno kraljevstvo princ Hari se nije planirao da se odmah vrati u Ameriku 

PRINC HARI OSTAO U BRITANIJI DUŽE NEGO ŠTO JE PLANIRAO foto: EPA-EFE/Andy Rain

Princ Hari je prošle nedelje dospeo na naslovne strane kada se tajno vratio u Veliku Britaniju na sahranu svog ujaka, lorda Roberta Felouza.

 

Iako su svi očekivali da će se nakon završene sahrane odmah vratiti u Njujork, to se nije dogodilo. Ispostavilo se da je vojvoda od Saseksa odseo u Altorp Hausu, domu u kojem je njegova majka provela svoje detinjstvo. 

 

Harijev ujak, Čarls Spenser, trenutno živi na imanju u Nortemptonširu sa svojom ženom i njihovom ćerkom, ledi Šarlot. Oni su ga ljubazno dočekali, a ovaj potez princa mnogi tumače kao još jedan signal da mu i te kako fali porodica.

Princ Vilijam je  prisustvovao sahrani lorad,  koja je održana u crkvi Svete Marije u Snetišamu u Norfolku. Lord Felouz, jedan od pokojnih kraljičinih pomoćnika, umro je samo tri dana pre 27. godišnjice Dajanine smrti 31. avgusta.

 

Hari je ranije pisao o svojim osećanjima prema Altorp Estejtu u svojim memoarima Spare, objavljenim u januaru prošle godine. Razmišljajući o boravku tamo sa svojom suprugom Megan Markl, objasnio je:

 

- Odlazeći u inostranstvo, posmatrao sam Altorpova valovita polja i drevno drveće, hiljade zelenih hektara na kojima je moja majka odrasla i gde je, iako stvari nisu bile savršene, poznavala mir.

 

HARI JE OSTAO U BRITANIJI DUŽE NEGO ŠTO JE PLANIRAO foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Na 20. godišnjicu Dajanine smrti, Hari i Megan su došli do Dajaninog poslednjeg počivališta na ogromnom ovalnom jezeru, koje nije otvoreno za javnost. Nakon što je ostavio Megan na trenutak samu, Hari je objasnio:

 

- Kada sam se vratio, bila je na kolenima zatvorenih očiju i dlanova spljoštenih o kamen.

 

Hari je oduvek imao izuzetno bliske odnose sa svojim ujakom Čarlsom. Grof je podržao Harija tokom njegove posete Velikoj Britaniji u maju kada je održao specijalnu službu u katedrali Svetog Pavla povodom 10 godina Invictus igara.

 

ČARLS SPENSER PODRŽAVA HARIJA U SVEMU ŠTO RADIfoto: TOPSTAR-WJ IMAGES / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Čarlsu su se pridružila i Harijeva tetka Lejdi Džejn Felouz i njegovi rođaci Džordž Mekorkodejl, Ned Spenser i Luis Spenser, vikont Altorp.

 

Čarls je takođe bio pored Harija i Vilijama tokom sahrane njihove majke, njih troje su hodali u Dajaninom pogrebnom sprovodu pre nego što je grof održao hvalospev svojoj sestri.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o Hariju i Megan