Ako volite brze torte koje mešaju ukus voća i čokolade, ova poslastica je prava stvar.
Ako volite lagane poslastice bez pečenja, koje se brzo spreme i još brže pojedu, onda isprobajte voćno savršenstvo, njeno veličanstvo tortu s borovnicama i belom čokoladom.
Ne samo što se priprema za par minuta, ona se posle toga ne peče, već samo čekate da se ohladi. Podloga se sprema od mlevenog keksa, kao za čizkejk, fil se brzo skuva, a ganaš je savršenstvo.
Brza tortica s borovnicama i belom čokoladom
Sastojci:
- 300g mlevenog keksa
- 125g istopljenog putera
- 130ml mleka
- 300g borovnica
- kašika šećera
- pola kesice želatina (koji je nabubrio pomešan s 2 kašike vode, po uputstvu)
- 200ml slatke pavlake
- 300g bele čokolade
Priprema:
- Mleveni keks, istopljeni puter i mleko sjedinite, pa utisnite u okrugli kalup.
- Borovnice skuvajte sa šećerom; kada omekšaju, malo ih izgnječite, pa dodajte nabubreli želatin.
- Promešajte sve, pa sipajte preko podloge i ostavite u frižideru.
- Slatku pavlaku zagrejte do ključanja i dodajte belu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi i skroz sjedine.
- Sipajte preko fila.
- Ostavite da se ohladi, pa ukrasite po želji i sladite se.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
Bonus video
Berba borovnice u Anhuiju
( Glossy, M.R. )