preukusno

Najlepši posni ručak po receptu Nataše Pavlović: Sve složite u tepsiju i obrok je za pola sata na stolu

Ukoliko postite ovo je savršen izbor, a o ukusu ne treba ni govoriti 

RIBA SA POVRĆEM BRZINSKI POSNI RUČAK ZA SVE PRILIKE foto: Shutterstock / Jacek Chabraszewski

Voditeljka Nataša Pavlović, mnogima poznatija kao Praktična žena, voli da sprema razne pikanterije, a u vreme posta na njenoj trpezi se često nađu ukusni specijaliteti bez mesa.

 

Za nedeljni ručak ona je nedavno pripremila ukusnu ribu iz rerne, koja je vrlo brzo bila gotova, a s obzirom na to da je bila pripremljena sa mnogo  povrća mirisi i ukusi su se izmešali i dobilo se pravo gastronomsko savršenstvo.

Potrebno je:

 

  • riba po izboru (oko 1 kg fileti)
  • povrće po izboru
  • začini po izboru
  • kuvana heljda ili kinoa

Priprema:

 

Ribu očistite ili kupite već gotove filete. U pleh stavite pek papir, pa poređajte ribu i posolite. Odozgo stavite povrće,  tikvice, šargarepu, krompir, brokoli i šta god drugo volite.

 

U posebnoj posudi obarite kinou ili heljdu. Dodajte i nju u posudu sa ribom. Stavite u rernu na oko pola sata do 45 minuta u zavisnosti od toga koliko je debelo riba isečena. 

 

Nakon toga obrok je spreman. Uživajte.

 

Bonus video:

Lignje na morski način