porodični teret

U senci svekrve: Kejt Midlton teži da bude dostojna naslednica lejdi Di, ali u jednome nikada nije uspela da je zameni

Kejt Midlton nasledila je titulu princeze od Velsa od svoje pokojne svekrve lejdi Dajane.

Narod obožava Kejt kao i prethodnu princezu od Velsafoto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Aktuelna princeza od Velsa Kejt Midlton osim što je nasledila titulu svoje pokojne svekrve princeze Dajane, trudi se da dostojno nosi i njeno modno nasleđe.

 

Kejt svojim elegantnim, ali uvek promišljenim modnim izborima često daje omaž obožavanoj lejdi Di, koja je ostala zapamćena kao ikona stila.

 

Ipak, dok je Dajana bila poznata po tome što je često kršila pravila kraljevskog oblačenja – najslavniji primer za to je njena čuvena "osvetnička haljina" koju je ponela nakon objave o razvodu sa princom Čarlsom – Kejt Midlton nikada ne odstupa od kraljevskog kodeksa.

 

Osvetnička haljina Lejdi Di postala je ikoničnafoto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Asimetrična uz telo pripijena crna haljina brenda Christina Stambolian otkrivenih ramena i neobično dubokog dekoltea bila je pravi presedan u modnoj istoriji britanske kraljevske porodice.

 

Omaž Lejdi Di na dan ozvaničenja veridbe princa Vilijama i Kejt Midltonfoto: EPA/STR

Dajanina starija snaja takođe ume da zaseni sve prisutne svojim izvanrednim modnim izborima, no ona se uvek odlučuje za nešto jednostavnije i svedenije komade, baš kao što je "princeza naroda" to činila kada je tek postala delom kraljevske porodice. 

 

Aktuelna princeza od Velsa uvek vodi računa o zatvorenosti haljina koje nosifoto: Alex Lentati / Eyevine / Profimedia

Supruga princa Vilijama pažljivo poštuje sve propise u vezi sa kraljevskim oblačenjem, koji uključuju zatvorene dekoltee, pokrivena ramena i uvek elegantne, ali konzervativne cipele.

 

Lejdi Di nije mnogo marila za ova kraljevska pravila i protokolefoto: James McCauley / Capital pictures / Profimedia

Iako je Kejt često viđena kao naslednica stila svoje svekrve, ona to čini sa puno poštovanja prema tradiciji i protokolu, ne ulazeći u eksperimentalne ili provokativne izbore.

 

Buduća kraljica ne voli da rizikuje sa modnim odabirimafoto: Nate Jones / Pacific coast news / Profimedia

Uprkos tome, njen modni izraz ostaje savršeno balansiran između savremene elegancije i poštovanja prema kraljevskim pravilima, čime je postala uzor mnogim ženama širom sveta.

 

Dajana se nije plašila eksperimentisanja u oblačenjufoto: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pa ipak, mnogi kažu da niko nikada nije, niti će uspeti da zameni jednu jedinu i neponovljivu ikonu stila – lejdi Dajanu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslušajte trenera Dženifer Lopez