recept

Prženi arapski hlebići po jednostavnom receptu, sočni, ukusni & šupljikavi

Arapski hlebići se prave brzo i lako, a veoma su ukusni i možete ih puniti čime god volite.

Arapski hlebići se prave veoma jednostavno i neopisivo su sočnifoto: foodography.eg/Shutterstock

Ako volite brze i ukusne hlebiće, isprobajte da ih napravite po ovom receptu. Možete ih puniti po volji, čime god da imate u kući, mesom, pomfritom, pavlakom... Tako dobijate savršeno ukusne sendviče.

 

Sastojci:

 

  • šolja i po toplog mleka
  • kašika kvasca
  • kašika šećera
  • kašika soli
  • 2 šolje brašna 
  • mleko, prezle

 

Priprema:

  1. Pomešajte mleko, kvasac, šećer, so i brašno.

  2. Dodajte još brašna po potrebi i zamesite testo u loptu. Ostavite da naraste bar pola sata.
  3. Testo još jednom premesite, pa secite na manje lopte.
  4. Svaku loptu razvucite.u krug, pa umočite u mleko, pa u prezle i pržite dok ne naraste i porumeni.

Pogledajte u videu kako izgleda proces pripreme:

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb