na italijanski način

Testo za picu kao iz restorana: Za ovu ukusnu & hrskavu podlogu treba vam svega nekoliko sastojaka i sprema se lako

Domaća podloga za picu sprema se jednostavno i lako, a njena hrskava struktura će vas posebno oduševiti 

Domaće testo za picu apsolutno nema konkurencijufoto: Shutterstock / V. Matthiesen

Priprema domaćeg testa za picu može biti pravo kulinarsko zadovoljstvo. Ne samo da ćete uživati u savršenoj teksturi i ukusu, već ćete i osetiti ponos kada homemade picu poslužite svojim najmilijima.

 

Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena, možete napraviti testo koje će biti osnova za ovaj obožavani italijanski specijalitet.

 

Uživajte u svakom zalogaju i prepustite se čarima domaće kuhinje!

 

Sastojci:

 

  • 1/4 šolje tople vode (300 ml) 
  • 1/2 kašičice aktivnog suvog kvasca
  • 1 kašičica meda
  • 1/2 kašike morske soli
  • 1/3 šolje višenamenskog brašna (420 grama)

 

Hrskavo i ukusno testo sprema se lako i brzofoto: MMD MADE MY DREAMS/SHUTTERSTOCK

Priprema:

 

  1. U šolju sa toplom vodom sipati so i med, pa zatim dobro promešati dok se sve ne sjedini u homogenu masu. Zatim dodati suvi kvasac i bez mešanja ostaviti da odstoji 5 minuta.
  2. Za to vreme u veću posudu sipajte 420 grama mešanog brašna. Potom promešajte sadržinu šolje sa toplom vodom i dodajte je u brašno. Sada sve dobro mešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
  3. Živo testo mesite rukama sve dok ne postane potpuno glatko i nelepljivo, te nakon toga posudu sa testom prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji 4-5 sati, sve dok ne nadođe.
  4. Kada je testo naraslo, radnu ploču pospite sa malo brašna i na njoj počnite da rukama rastežete i mesite testo. Kada dobijete oblik nalik vekni hleba, presecite veknu testa na dve jednake polovine, a zatim svaku od njih rukama ispresavijajte po 8 puta, sve dok ne dobiju oblik lopte.
  5. Lopte od testa staviti u dve različite posude i prekriti ih providnom folijom, te staviti na hlađenje u frižider (najbolje je da prenoći). Tako ste iz jednog pravljenja dobili čak dve podloge za picu.
  6. Kada je dovoljno očvrsnulo, izvucite testo iz frižidera i razvucite ga oklagijom, te pospite sastojcima za picu po želji i ubacite u prethodno zagrejanu rernu da se peče.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua