divna porodica

Kako danas izgleda mama Angeline Topić? Atletičarka je nasledila svu njenu lepotu, a Dragutin nema čvršći stub

Supruga Dragutina Topića i majka Angeline Topić i sama je bila uspešna atletičarka, a danas može da se pohvali divnom porodicom.

Angelina Topić plasirala se u finale OI, ali ne-e moći da nastupi zbog povredefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Snovi o olimpijskom zlatu Angeline Topić odloženi su, nikako otkazani; naime, mlada atletičarka, koja je načinila prava sportska čuda kada je u pitanju skok uvis, završila je svoje takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu zbog povrede.

 

Ipak, ona je uspela da se plasira u finale čak i kada je imala velike bolove i osećala strepnju jer nije znala šta se događa s njenom nogom i kakva povreda je u pitanju.

 

S obzirom na to da Angelina ima svega 19 godina, nema sumnje da su medalje i uspesi tek pred njom i ona svakako ima čemu da se nada s takvim talentom i uspehom koji je i do sada postigla.

 

Ona ima i genetiku i predispozicije da bude "vanzemaljac" u sportu, pošto su joj roditelji slavni sportisti Dragutin i Biljana Topić, koji su joj ujedno i treneri i najveća podrška i motivacija.

 

 

O ocu Dragutinu se maltene sve zna, a njena majka Biljana svojevremeno je bila troskokašica i to veoma uspešna. U braku su od 2004. godine, a i dan-danas su jedno drugom najveća podrška i stub.

 

Biljana se tokom aktivne karijere bavila troskokom, a boje Srbije je branila i na svetskim prvenstvima, i na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu.

 

Ona je rodila dve ćerke, Angelinu i Sofiju, a mlađe dete rodila je kada je Angelini bilo 8 godina. 

 

Kada su je jednom prilikom upitali ko je stroži u porodici, Biljana je otkrila da definitivno važi za strožu.

 


 

Dragutin Topić je jednom prilikom objasnio da je Angelina i sama velika pomoć kada je u pitanju vođenje njene karijere.

 

Sa Angelinom je najlakše. Ona sama mnogo pomaže. Njen razvoj je takav da najmanje problema pravi. Srećan sam što je tako i što je najbolja. Pubertet je čudna boljka, prošlo je vreme kada joj je smetalo to što smo joj Biljana i ja i roditelji i treneri – kaže on.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Izjava Angeline Topić