(foto)

"Mi smo rivali, prijatelji i – ljubavnici!" Poruka Endija Mareja Novaku Đokoviću koju ljubitelji tenisa moraju videti

Endi Marej se obratio svom rivalu i prijatelju Novaku Đokoviću nakon pobede u prvom krugu Olimpijskih igara.

Novak Đoković i Endi Marej su dugo godina i prijatelji i rivali na terenufoto: EPA/Made Nagi

Nakon ubedljive pobede Novaka Đokovića u prvom krugu Olimpijskih igara u Parizu, koji je iz publike ispratila i njegova porodica, na čelu sa Jelenom Đoković, čekamo informaciju ko će biti njegov novi rival.

 

Ovaj meč, jasno, ispratile su i brojne Novakove kolege iz sveta tenisa, a među njima je bio i član "velike četvorke, Endi Marej.

 

On je ovim povodom objavio nekoliko fotografija sa Đokovićem, sa kojim se poznaje još iz tinejdžerskih dana, s kojim je godinama istovremeno bio – i rival i prijatelj.

 

Podsetimo, Marej je imao operaciju pred početak Vimbldona i nije uspeo da se oporavi na vreme da zaigra u singlu po poslednji put. Igrao je u dublu sa bratom Džejmijem i imao emotivni oproštaj pred punim tribinama, gde se našao i Novak.

 

Kako se Marej nije oporavio za igranje singl mečeva na Olimpijskim igrama, povukao se pred sam žreb i igraće samo u dublu, te će mu to biti poslednji turnir u karijeri.

 

Rivali, dubl partneri, prijatelji i ljubavnici (pogledajte treću fotogafiju). Hvala za 25 godina takmičenja, @djokernole. Srećno u nastavku karijere – poručio je Marej uz nekolicinu fotografija iz privatne galerije s Novakom.

 

– Sviđa mi se ovo! – napisala je u komentarima Jelena Đoković.

 

Topla poruka Kejt Midlton Endiju Mareju

 

Škotski teniser završio je nedavno svoje učešće na Vimbldonu, a kako se bliži kraj njegove karijere, on se više neće profesionalno vraćati na terene. Među mnogima koji su istakli ponos na Mareja našla se i princeza od Velsa.


 Neverovatna vimbldonska karijera je došla do kraja. Trebalo bi da budeš ponosan, Endi Marej. U ime svih nas – hvala ti! – napisala je Kejt Midlton i potpisala poruku slovom C, za Ketrin (eng. Catherine).

 

Endi Marej je u lepim odnosima s Ketrin Midltonfoto: Kensington Palace / Ferrari / Profimedia

Teniser i princeza navodno godinama imaju dobar odnos, a Škot je u više navrata odao poštovanje budućoj kraljici kada ju je ugledao na tribinama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Novak Đoković o mogucem meču sa Nadalom