bez puno muke

Najbrža i najkremastija čokoladna torta na svetu: Recept koji osvaja svojom jednostavnošću i bogatstvom ukusa je kao san

Priprema se brzo i jednostavno, a rezultat je neodoljivo kremasti čokoladni kolač koji će oduševiti svakog sladokusca.

Brz i jednostavan recept za najlepšu čokoladnu tortufoto: @AZIZAGOTOVIT, Youtube Printscreen

Ako tražite savršenu kombinaciju brze pripreme i savršenog ukusa, na pravom ste mestu.

 

Zamislite mekan, sočan kolač obavijen bogatim čokoladnim slojem koji se topi u ustima.

 

Upravo takav je naš najbrži recept za kremasti čokoladni kolač, idealan za sve prilike.

SASTOJCI

 

Za biskvit:

150 ml mleka
• 120 ml suncokretovog ulja
• 100 g šećera
2 kašike gorkog kakaa
• 10 g praška za pecivo
• 125 g brašna

 

Za kremu:

• 200 ml slatke pavlake
80 g mlečne čokolade

 

Za glazuru:

• 100 g crne čokolade
• 150 ml slatke pavlake

Nešto nalepše što ćete probatifoto: Spice Bites/YouTube Printscreen

PRIPREMA

 

Biskvit:

  1. U jednu posudu sipati mleko, suncokretovo ulje, šećer i dve kašike kakaa, a zatim sve dobro promešati dok se ne sjedini.
  2. Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno pa prašak za pecivo, pa ponovo sve promešati dok se ne sjedini.
  3. Kada dobijete koherentnu glatku masu, možete je sipati u pleh, vodeći računa da se ravnomerno rasporedi.
  4. Pleh ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 180° i peći 15-20 minuta, nakon čega je potrebno izvući pleh iz rerne kako bi se biskvit ohladio.
Uživajte u najlepšem spoju ukusa!foto: @AZIZAGOTOVIT, Youtube Printscreen

Krema:

  1. U jednu posudu sipati 200 ml slatke pavlake i umutiti je mikserom tako da se delimično zgusne, a potom dodati 80 g istopljene mlečne čokolade. Sve zajedno ponovo izmiksovati dok se ne zgusne u potpunosti.
  2. Tako dobijenu kremu ravnomerno naneti preko ohlađenog biskvita.
  3. Kolač staviti na 20 minuta u frižider kako bi se sve stislo.

 

Glazura:

  1. U manji lončić izdrobiti 100 g crne čokolade i preliti je sa 100 ml slatke pavlake. Dobro mešati na tihoj vatri sve dok se ne sjedini u glatku masu.
  2. Nakon što se tako dobijena masa za glazuru prohladi, izvući kolač iz frižidera i glazurom preliti prethodno nanetu kremu.
  3. Neka se sve zajedno ohladi u frižideru još 15 minuta i spremno je za posluženje!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!