Priprema se brzo i jednostavno, a rezultat je neodoljivo kremasti čokoladni kolač koji će oduševiti svakog sladokusca.
Ako tražite savršenu kombinaciju brze pripreme i savršenog ukusa, na pravom ste mestu.
Zamislite mekan, sočan kolač obavijen bogatim čokoladnim slojem koji se topi u ustima.
Upravo takav je naš najbrži recept za kremasti čokoladni kolač, idealan za sve prilike.
SASTOJCI
Za biskvit:
• 150 ml mleka
• 120 ml suncokretovog ulja
• 100 g šećera
• 2 kašike gorkog kakaa
• 10 g praška za pecivo
• 125 g brašna
Za kremu:
• 200 ml slatke pavlake
• 80 g mlečne čokolade
Za glazuru:
• 100 g crne čokolade
• 150 ml slatke pavlake
PRIPREMA
Biskvit:
- U jednu posudu sipati mleko, suncokretovo ulje, šećer i dve kašike kakaa, a zatim sve dobro promešati dok se ne sjedini.
- Kada se sve dobro sjedini, dodati brašno pa prašak za pecivo, pa ponovo sve promešati dok se ne sjedini.
- Kada dobijete koherentnu glatku masu, možete je sipati u pleh, vodeći računa da se ravnomerno rasporedi.
- Pleh ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 180° i peći 15-20 minuta, nakon čega je potrebno izvući pleh iz rerne kako bi se biskvit ohladio.
Krema:
- U jednu posudu sipati 200 ml slatke pavlake i umutiti je mikserom tako da se delimično zgusne, a potom dodati 80 g istopljene mlečne čokolade. Sve zajedno ponovo izmiksovati dok se ne zgusne u potpunosti.
- Tako dobijenu kremu ravnomerno naneti preko ohlađenog biskvita.
- Kolač staviti na 20 minuta u frižider kako bi se sve stislo.
Glazura:
- U manji lončić izdrobiti 100 g crne čokolade i preliti je sa 100 ml slatke pavlake. Dobro mešati na tihoj vatri sve dok se ne sjedini u glatku masu.
- Nakon što se tako dobijena masa za glazuru prohladi, izvući kolač iz frižidera i glazurom preliti prethodno nanetu kremu.
- Neka se sve zajedno ohladi u frižideru još 15 minuta i spremno je za posluženje!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!