za ceo život

Zbog nje je ostavio suprugu i promenio veru: Oskarovac kog Srbija obožava 39 godina ima oči samo za jednu ženu

Vezu su počeli dok je glumac još bio u braku i imao malu decu, ali im nije trebalo mnogo vremena da počnu da se pojavljuju na crvenom tepihu kao par, a četiri godine kasnije su se venčali.

Tom Henks i Rita Vilson u braku su od 1988. godinefoto: Splash News / Splash / Profimedia

Kada čitamo liste slavnih parova koji dokazuju da je ljubav u Holivudu moguća, da brak može traje decenijama i bude stabilan i srećan, njihova imena su obavezno tu.


Tom Henks i Rita Vilson ove godine obeležavaju 36 godina otkako su jedno drugom rekli "da", ali njihova interesantna priča počela je mnogo ranije...


Početkom osamdesetih Henks, u tom trenutku perspektivan glumac u usponu, bio je u braku s glumicom Samantom Luis, s kojom je dobio sina Kolina i ćerku Elizabet.

Posle tri godine braka, 1981, na setu serije Bosom Buddies upoznao je Ritu Vilson, američku glumicu grčkog i bugarskog porekla, a putevi su im se ponovo ukrstili 1985, kada su snimali film Volunteers.

 


Kad smo se upoznali, odmah smo se složili – rekla je Vilsonova pre nekoliko godina u razgovoru s Keli Klarkson i otkrila koji je bio njen prvi utisak o Henksu.


Pre svega, ja volim kad neko dobro priča priče. Ako mi neko ispriča dobru priču, to mi se dopadne... Volim to. A on me stalno zasmejava. On odlično priča priče – zaključila je.

 

Kako je počela ljubav Toma Henksa i Rite Vilson?


Međutim, kada su se tek upoznali, nije se desilo. Prilikom njihove druge saradnje, međutim, hemija više nije mogla da se obuzda.


Rita i ja smo se samo pogledali i – bum – to je bilo to – priznao je glumac za GQ. – Pitao sam Ritu je li i njoj ovo ono pravo, a to jednostavno nije moglo da se negira.

 


Već sledeće godine Tom Henks i Rita Vilson pojavili su se na premijeri filma Three Amigos kao par, iako je on još uvek bio u braku sa Samantom Vilson, a navodno se od nje razišao ranije.


U to vreme sam bio u braku. Nema tu ničega da se veliča – istkaao je jednom prilikom.

U svakom slučaju, Henks se razveo 1987. Koliko je bio radostan što je njegov brak okončan, Vilsonova je otkrila u jednom nedavnom intervjuu, kada je otkrila da je njenom suprugu ponuđena glavna ulogu u čuvenoj romantičnoj komediji "Kad je Hari sreo Sali", ali ju je odbio jer je u tom trenutku prolazio kroz razvod i bio van sebe od sreće.

 

Rita Vilson i Tom Henks zajedno imaju dvoje decefoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zato nije mogao da razume da se oseća koja prolazi kroz razvod oseća bilo kako osim u stilu "Tako sam srećan" – našalila se.

 

Henksova prva supruga i majka njegove najstarije dece je, inače, preminula 2002. godine, nakon teške borbe protiv raka kostiju.

 

Brak Toma Henksa i Rite Vilson

 

U aprilu 1988. Rita Vilson i on venčali su se, nakon što se glumac krstio u grčkoj pravoslavnoj crkvi zbog nje i njene porodice. Potom su dobili sinove Četa i Trumana, a par je u decenijama koje su usledile bio nerazdvojan i jedno drugom najveća podrška u dobru i u zlu.

 

Tom Henks i Rita Vilson u braku su od 1988. godinefoto: @ritawilson, Instagram

Naš odnos je uspeo zbog tajminga, zrelosti i naše spremnosti da imamo blisku vezu – rekao je glumac u intervjuu koji je dao Opri Vinfri. – Kad sam se oženio Ritom, pomislio sam "Ovo će zahtevati neke promene s moje strane". Neću poreći da je proviđenje bilo deo našeg pronalaženja, ali naša veza nije magija, ne na način na koji se to prikazuje u filmovima.


– U stvarnom životu, naša veza je konkretna kao to što ja sedim ovde. Nije da brak ponekad ne ume da bude pakao. Ali oboje znamo da ćemo mi, bez obzira na sve, biti jedno s drugim – i proći ćemo kroz to – zaključio je.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Tajne lepote holivudskih diva