moćna i moderna

Pristupačna haljina "prve dame" pravo je malo remek-delo: Debitantsko izdanje Viktorije nosi snažnu skrivenu poruku

Kažu da mu tokom predizborne kampanje nije pružala podršku, a lepa supruga novog britanskog premijera juče se po prvi put po stupanju supruga na dužnost pojavila i oduševila prisutne.

Kir i Viktorija Starmerfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Da odelo ne čini čoveka, ali i te kako dosta govori i njemu već je dobro poznata činjenica, a to se nedavno pokazalo i na inauguraciji Kir Starmera kao novog premijera Velike Britanije.

 

Na ceremoniji preuzimanja dužnosti, pažnju javnosti privukla je njegova supruga Viktorija, čija modna estetika već sada obećava da će biti predmet pažljivog posmatranja u narednim godinama.

 

Njen izbor odeće za tu priliku odisao je britanskim šarmom i suptilnom elegancijom, istovremeno naglašavajući podršku vrednostima koje stoje iza novog političkog kursa.

 

Za ovu značajnu priliku Viktorija je odabrala jarkocrvenu kreaciju ženstvenog kroja. Haljinom do gležnja sa elastičnim suženjem u struku, koja je istovremeno formalna i letnja, savršeno je odgovorila na temu.

 

Kreacija britanskog brenda "Me+Em", koja se može pohvaliti cenom od 275 funti (oko 320 eura), pružila je pravu ravnotežu između pristupačnosti i sofisticiranosti, što je odgovaralo Starmerovoj političkoj poruci o inkluzivnosti i podršci srednje klase.

 

Viktorija Starmer je nova "prva dama" Velike Britanijefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Njenu pojavu dodatno su upotpunile slingback cipele u srebrnoj boji, takođe britanskog brenda "Russell & Bromley".

 

Viktorijino modno izdanje oduševilo je svetfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Haljina, izrađena od tkanine otporne na gužvanje, iskrojena je u nijansi "crvenog maka", odražavajući tradicionalne boje Laburističke stranke.

 

Iako se pričalo da ne želi da Kir postane premijer, Viktorija je juče podržala suprugafoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ovaj modni izbor nije samo bio estetski prikladan, već je i simbolično predstavljao podršku britanskoj industriji i vrednostima koje Starmerova Vlada želi da promoviše.

 

Brend "ME+EM" čest je odabir Kejt Midltonfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Uzimajući u obzir da su haljine brenda "ME+EM" često viđene i na Kejt Midlton, svojim stajlingom Viktorija je demonstrirala svoju nepogrešivu modnu estetiku, koja će sigurno biti centar pažnje javnosti u godinama koje dolaze.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?