zahvalna na svemu

Tople reči u teškom trenutku: Kejt Midlton se obratila Endiju Mareju usred svoje borbe protiv raka i dirnula Britance

Iako je trenutno posvećena lečenju i oporavku, princeza od Velsa prati sve što se dešava na Vimbldonu, čija je pokroviteljka već godinama, pa tako nije propustila da pošalje poruku škotskom teniseru.

Kejt MIdlton je propustila Vimbldon samo 2013. nakon što je donela na svet sina princa Džordža, na nagovor lekara.foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, pokroviteljka je Vimbldona, najstarijeg i najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, te se mnogi nadaju da je u ovogodišnjim finalima ovog takmičenja možemo ponovo videti.


Nada raste nakon što je princeza nedavno prisustvovala ceremoniji Pozdrav bojama, nakon šestomesečnog odsustva iz javnosti, a ona još uvek nije potvrdila da će zaista pratiti vimbldonske mečeve iz kraljevske lože.


Kejt, koja trenutno prolazi kroz lečenje raka i tretmane hemioterapije, povremeno se oglasi putem društvenih mreža ili zvaničnim saopštenjima za medije, a to je sada ponovo učinila kako bi odala priznanje Endiju Mareju.

Škotski teniser završio je nedavno svoje učešće na Vimbldonu, a kako se bliži kraj njegove karijere, on se više neće profesionalno vraćati na terene Sveengleskog kluba. Među mnogima koji su istakli ponos na Mareja našla se i princeza od Velsa.


Neverovatna vimbldonska karijera je došla do kraja. Trebalo bi da budeš ponosan, Endi Marej. U ime svih nas – hvala ti! – napisala je Kejt Midlton i potpisala poruku slovom C, za Ketrin (eng. Catherine).

 

Poruka koju je princeza od Velsa Kejt Midlton uputila škotskom teniseru Endiju Mareju nakon što je završio svoju "vimbldonsku karijeru"foto: princeandprincessofwales/Instagram

Teniser i princeza navodno godinama imaju dobar odnos, a Škot je u više navrata odao poštovanje budućoj kraljici kada ju je ugledao na tribinama. Tokom pandemije virusa korona, oni su se odružili kako bi zajedno snimili video ohrabrenja mladim teniserima.

 

Kejt Midlton i Endi Marej u razgovoru s malim teniserima tokom pandemije kovidafoto: Kensington Palace / Ferrari / Profimedia

Kejt Midlton prisustvovala je svakom Vimbldonu od udaje za princa Vilijama, sa izuzetkom 2013. godine, kada nije pratila uživo nijedan meč zbog saveta lekara da odmara nakon rođenja princa Džordža.

 

Pogledajte u galeriji neka od njenih najlepših vimbldonskih izdanja.

Kejt MIdlton na Vimbldonu FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
Kejt MIdlton na Vimbldonu FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
Kejt MIdlton na Vimbldonu FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
Kejt MIdlton na Vimbldonu FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
Kejt MIdlton na Vimbldonu FOTO: EPA/FELIPE TRUEBA
Kejt MIdlton na Vimbldonu FOTO: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

BONUS VIDEO

Đoković trenirao sa Sinerom pred Vimbldon